Η ΚΡΕΜΑ:
250 ml γάλα πλήρες
125 ml κρέμα γάλακτος
100 γρ σιμιγδάλι ψιλό
120 γρ ζάχαρη
50 γρ βούτυρο κλαριφιέ (διαυγές βούτυρο)
4 αυγά
1,5 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας η άλλο άρωμα βανίλιας
1 πορτοκάλι ακέρωτο
1 λεμόνι ακέρωτο
1 κ.γ. κοφτό μαστίχα Χίου
ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
750 γρ ζάχαρη
650 ml νερό
2 κάψουλες βανίλιας
1/2 λεμόνι
1 κ.γ ανθόνερο
ΓΙΑ ΤΟ ΤΥΛΙΓΜΑ 10 φύλλα κρούστας 200 γρ λιωμένο βούτυρο κλαριφιέ
ΓΙΑ ΤΟ ΤΥΛΙΓΜΑ 10 φύλλα κρούστας 200 γρ λιωμένο βούτυρο κλαριφιέ
πηγή:
0 Σχόλια