Ticker

6/recent/ticker-posts

«Η Δυτική Μακεδονία θα συνεχίζει να φωτίζει τη χώρα, αλλά τέλος ο ακριβός λιγνίτης»- Ποιες επενδύσεις «φωτογράφισε» ο Πρωθυπουργός


«Η Δυτική Μακεδονία θα συνεχίζει να φωτίζει τη χώρα», τόνισε το απόγευμα της Δευτέρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Κοζάνη απευθυνόμενος στην κατάμεστη Αίθουσα Τέχνης.

Ο Πρωθυπουργός αφού ξεκαθάρισε για άλλη μία φορά πως η Δυτική Μακεδονία έχει την ιδιαίτερη μέριμνα της κυβέρνησής του, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην αλλαγή παραγωγικού μοντέλου για την περιοχή αφήνοντας πίσω το λιγνίτη:

«Η παραγωγή από λιγνίτη είναι πιο ακριβή, είναι μια παρένθεση που δεν θα αργήσει να κλείσει γιατί είναι και οικονομικά και περιβαλλοντικά ακριβή».

Βέβαια δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην Πτολεμαΐδα 5, την οποία χαρακτήρισε «πολύτιμη εφεδρεία» και επανέλαβε πως η Δυτική Μακεδονία θα αλλάξει.

Οι πολυαναμενόμενες ανακοινώσεις για συγκεκριμένες επενδύσεις δεν έγιναν ούτε στην ομιλία της Δευτέρας, με τον Πρωθυπουργό πάντως να φωτογραφίζει εταιρείες που ασχολούνται με υδροπονικά θερμοκήπια, τεχνολογίες αιχμής, αλλά και τη σημασία που αποδίδεται στο πράσινο υδρογόνο «με σημαντικά επενδυτικά σχέδια εκατοντάδων εκατομμυρίων τα οποία θα δρομολογηθούν εδώ».

Επίσης αναφέρθηκε για επενδύσεις σε μπαταρίες και αποθήκευση ενέργειας με τη Δυτική Μακεδονία «πρωταγωνιστή στην πράσινη Μετάβαση».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε για ακόμα μία φορά τον ενθουσιασμό του για τις υποδομές και τα προγράμματα σπουδών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και αποκάλυψε τους διαλόγους του με τον Πρύτανη, ο οποίος τον ενημέρωσε πως σε 6 μήνες λειτουργίας των νέων εγκαταστάσεων δεν υπάρχει ούτε ένα γκράφιτι, ούτε μία αφίσα, ούτε μία βρωμιά:

«Γίνεται κάτι πολύ σπουδαίο εδώ και θα αποτελέσει αναπτυξιακό πυλώνα της επόμενης ημέρας το Πανεπιστήμιο», είπε.

Για το Νοσοκομείο της Κοζάνης, το οποίο επισκέφθηκε νωρίτερα, υπογράμμισε πως η πόλη θα αποκτήσει ουσιαστικά ένα νέο Νοσοκομείο με την ολοκλήρωση της καινούργιας πτέρυγας «και αυτό εμείς θα το στηρίξουμε με νέες προσλήψεις σημαντικές παρεμβάσεις».

Από την ομιλία του Πρωθυπουργού δεν έλειψαν τα μεγάλα έργα υποδομής, ενώ έστειλε μήνυμα για τη στήριξη των Τηλεθερμάνσεων τονίζοντας «πως είναι εδώ για να μείνουν».

Κλείνοντας, επεσήμανε πως όσα ανέφερε ο ίδιος και οι Υπουργοί της κυβέρνησης στην παρουσίαση του αναπτυξιακού προγράμματος για τη Δυτική Μακεδονία, δεν σχεδιάστηκαν στην Αθήνα αλλά με διαβούλευση των τοπικών φορέων.

Ζήσης Πιτσιάβας

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια