Ticker

6/recent/ticker-posts

Φυσικοί λιποδιαλύτες: Οι τροφές που καίνε γρήγορα το λίπος της κοιλιάς. Γιατί “οι κοιλιακοί χτίζονται στην κουζίνα”


Φυσικοί λιποδιαλύτες: Οι τροφές που καίνε γρήγορα το λίπος της κοιλιάς. Γιατί “οι κοιλιακοί χτίζονται στην κουζίνα”

Είσαι πιστή στις επισκέψεις στο γυμναστήριο και θέλεις μέχρι το καλοκαίρι να αποκτήσεις τους κοιλιακούς των ονείρων σου. Αν και έχουν όμως περάσει αρκετοί μήνες δεν παρατηρείς μεγάλη διαφορά. Σε αυτό λοιπόν το σημείο θα πρέπει να σου υπενθυμίσω ότι μόνο η άσκηση δεν θα σε βοηθήσει.

Χρειάζεται να ακολουθήσεις συγκεκριμένη διατροφή και η αγαπημένη Γεωργία Καπώλη, Κλινική Διαιτολόγος- Διατροφολόγος είναι και πάλι εδώ να σου αποκαλύψει όλες τις λεπτομέρειες. 

«Οι κοιλιακοί φτιάχνονται στην κουζίνα». Πόσες φορές έχετε ακούσει ή δει αυτό το απόφθεγμα ενώ ψάχνετε τρόπους για να χάσετε γρήγορα το λίπος στην κοιλιά; Χωρίς μια σωστή υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή, δεν θα πετύχετε αυτούς τους κοιλιακούς. Ποιες τροφές όμως πρέπει να καταναλώνετε; Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε τις τροφές που καίνε γρήγορα το λίπος της κοιλιάς.

Μανιτάρια: Ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους τα μανιτάρια βρίσκονται σε αυτή τη λίστα είναι ότι είναι συστατικά χαμηλών θερμίδων για άλλα τρόφιμα με πολλές θερμίδες. Ένας άλλος λόγος είναι ότι τα μανιτάρια είναι μια φυσική φυτική πηγή βιταμίνης D. Σύμφωνα με το Medical News Today, μια ανεπάρκεια βιταμίνης D έχει συνδεθεί με αυξημένο λίπος στην κοιλιά και μεγαλύτερη μέση. Η μελέτη αποκάλυψε ότι στις γυναίκες, τόσο το συνολικό όσο και το κοιλιακό λίπος συσχετίστηκαν με χαμηλότερα επίπεδα βιταμίνης D, αλλά ότι το κοιλιακό λίπος είχε τη μεγαλύτερη επίδραση. Ωστόσο, τα χαμηλότερα επίπεδα βιταμίνης D στους άνδρες συνδέθηκαν σημαντικά με το λίπος στο ήπαρ και την κοιλιά.

Σμέουρα: είναι γεμάτα φυτικές ίνες, που όταν καταναλώνονται, βοηθούν να σας κρατούν χορτάτους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα διασφαλίζοντας ότι τρώτε λιγότερες θερμίδες την ημέρα. Επίσης, τα σμέουρα περιέχουν το μαγγάνιο, το οποίο μπορεί να συμβάλλει στην ενίσχυση του μεταβολισμού και στην καύση του κοιλιακού λίπους.

Ξηροί καρποί: Μερικοί άνθρωποι μπορεί να αποφεύγουν τους ξηρούς καρπούς καθώς είναι πλούσιοι σε θερμίδες και λιπαρά. Ωστόσο, η καθημερινή μέτρια κατανάλωσή τους σε μία ποσότητα 30 γραμμαρίων μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της περιμέτρου κοιλιάς, μιας και η αυξημένη περιεκτικότητά τους σε «καλά» πολυακόρεστα λιπαρά οξέα περιορίζει την αντίσταση στην ινσουλίνη, που αποτελεί έναν από τους βασικούς παράγοντες του αυξημένου κοιλιακού λίπους.

Αβοκάντο: Μια μελέτη έδειξε ότι η κατανάλωση μόνο μισού αβοκάντο στο μεσημεριανό γεύμα μειώνει την επιθυμία σας να φάτε ή να φάτε αργότερα, πράγμα που σημαίνει ότι δυνητικά δρα ως κατασταλτικό της όρεξης. Τα μονοακόρεστα λίπη που βρίσκονται σε αυτό το φρούτο έχει επίσης αποδειχθεί ότι βοηθούν στην απώλεια λίπους και βάρους. Μια άλλη έρευνα αποκάλυψε ότι οι άνθρωποι που κατανάλωναν 40 γραμμάρια ελαίων υψηλής περιεκτικότητας σε ελαϊκά έλαια σε καθημερινή βάση για τέσσερις εβδομάδες μείωσαν το λίπος στην κοιλιά τους κατά 1,6% περισσότερο σε σύγκριση με εκείνους που κατανάλωναν ένα μείγμα λαδιών με υψηλή περιεκτικότητα σε πολυακόρεστα λίπη. Μια προηγούμενη μελέτη που έγινε το 2007 κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το μονοακόρεστο λίπος μπορεί πράγματι να εμποδίσει την κατανομή του σωματικού λίπους γύρω από την κοιλιά, ρυθμίζοντας προς τα κάτω την έκφραση ορισμένων γονιδίων λίπους. Όλα αυτά τα γεγονότα δείχνουν ότι η κατανάλωση τουλάχιστον μισού αβοκάντο την ημέρα θα μπορούσε να βοηθήσει στην απώλεια λίπους στην κοιλιά.

Αυγά: Είτε βραστά, είτε ποσέ, ομελέτα ή τηγανητά, τα αυγά είναι εξαιρετικά τρόφιμα για απώλεια βάρους. Όχι μόνο έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη που σας κρατά χορτάτους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, αλλά περιέχουν επίσης βιταμίνη D, η οποία αποδεικνύεται ότι βοηθά στην καταπολέμηση του λίπους στην κοιλιά. Τα αυγά έχουν και τα 9 αμινοξέα που χρειάζονται οι άνθρωποι και η έρευνα έχει βρει ότι τα αμινοξέα συμβάλλουν στην ενίσχυση του ενεργειακού μεταβολισμού βοηθώντας σας να κάψετε θερμίδες γρηγορότερα πριν μετατραπούν και αποθηκευτούν ως λίπος.

Καυτερές πιπεριές: Είναι γνωστό ότι βοηθούν στην τόνωση του μεταβολισμού σας, γεγονός που σας βοηθά να κάψετε περισσότερες θερμίδες που ισοδυναμεί με απώλεια βάρους και λίπους στην κοιλιά.

Βρόμη: είναι μεταξύ των τροφών που καίνε γρήγορα το λίπος της κοιλιάς λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς της σε φυτικές ίνες, οι οποίες βοηθούν στον κορεσμό, πράγμα που σημαίνει ότι τρώτε λιγότερο την ημέρα.

Σολομός: είναι πλούσιος σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που λειτουργούν εξαιρετικά στην καύση λίπους. Έχει επίσης αυξημένη περιεκτικότητα σε άπαχη πρωτεΐνη που ενισχύει τον κορεσμό και τον μεταβολισμό.

Γάλα: μπαίνει σε αυτή τη λίστα με τα τρόφιμα που καίνε γρήγορα το λίπος της κοιλιάς λόγω ορισμένων βιταμινών και μετάλλων όπως το ασβέστιο και η βιταμίνη D. Μια τυχαιοποιημένη ελεγχόμενη δοκιμή αποκάλυψε ότι οι συμμετέχοντες που ακολούθησαν δίαιτα με 600mg στοιχειακού ασβεστίου και 125IU βιταμίνης D, έχασαν περισσότερο σπλαχνικό λίπος και συνολικό σωματικό λίπος από εκείνους που ακολουθούσαν υποθερμιδική δίαιτα χωρίς γάλα.

Γιαούρτι: Σύμφωνα με μια μελέτη,τα σνακ με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, όπως τα γιαούρτια, λειτουργούν εξαιρετικά ως ο καλύτερος τρόπος για να χάσετε το λίπος στην κοιλιά, καθώς βοηθούν στον έλεγχο της όρεξής σας, αντισταθμίζουν την πείνα και μειώνουν τη συνολική πρόσληψη τροφής. 

Photos: iStock

πηγή:

tlife.gr 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια