Ticker

6/recent/ticker-posts

Τρύγος στην Σιάτιστα στο Κτήμα "Δύο Φίλοι"


Tο voiovoice βρέθηκε στον Αμπελώνα του κ. Γ. Πολύζου, κτήμα "Δύο Φίλοι" και εξασφαλίσαμε κάποια ενδεικτικά πλάνα από τον τρύγο. 

Η Γεωργία Γκουτζιαμάνη και ο Γιάννης Πολύζος αναδεικνύουν με το Κτήμα «Δύο Φίλοι» το οινικό παρελθόν της Σιάτιστας, μέσα από μια σύγχρονη οπτική.


Η ποιοτική αναβίωση του ιστορικού αμπελώνα της Σιάτιστας, που με τα χρόνια έχασε τη δυναμική του μπροστά στην επέλαση της γουνοποιίας στην περιοχή, είναι το διαχρονικό τους όνειρο. 


Το οινοποιείο τους άλλωστε αποπνέει τον αέρα μιας οινικής, οικογενειακής παράδοσης που μετρά πλέον πέντε γενιές. 


Η Γεωργία Γκουτζιαμάνη και ο σύζυγός της Γιάννης Πολύζος δηλώνουν… εραστές του κρασιού και με το Κτήμα «Δύο Φίλοι» φέρνουν στο προσκήνιο το οινικό παρελθόν της Σιάτιστας, μέσα από μια σύγχρονη οπτική.

Με αμπελώνες 120 στρεμμάτων, παραγωγή 250.000 φιαλών ετησίως, εξαγωγές σε Ηνωμένες Πολιτείες, Αγγλία και Γαλλία και περισσότερες από 12 ετικέτες, το ζευγάρι θέλει να δείξει στον κόσμο πως η Σιάτιστα, εκτός από καλά γουναρικά, παράγει και καλό κρασί.

Μάλιστα, στα σχέδιά του είναι να προσθέσει άλλα 150 στρέμματα αμπελώνων, όπου θα φυτέψει νέες ποικιλίες και θα πειραματιστεί ακόμα περισσότερο. Σήμερα οι ποικιλίες του οινοποιείου περιλαμβάνουν Ξινόμαυρο, Μοσχόμαυρο, Gewurtstraminer, Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon, Μαλαγουζιά, Ασύρτικο, Riesling και Malvasia.   

 


 



Βίντεο - Φωτογραφίες:

Διονύσης Μπόσιακας



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια