Ticker

6/recent/ticker-posts

Μπύρα με λεμόνι: Το μυστικό για να μην κάνεις κοιλιά

 

Η μπύρα με λεμόνι μου προέκυψε τυχαία ένα βράδυ σε μια προσπάθεια να μειώσω την ποσότητα του αλκοόλ στο μισό. Πού να φανταστώ όμως ότι το πείραμα μου θα κατέληγε στην ανακάλυψη ενός μόνιμα δροσερού και ξεδιψαστικού ποτού!

Κάθε φορά που γράφω ένα κείμενο, όπως τώρα καλή ώρα, δεν μπορώ να λειτουργήσω αν δεν ακούω μουσική. Επίσης, δεν μπορώ να γράψω, αν δεν πίνω κάτι.

Συνήθως ξεκινάω με καφέ, συνεχίζω με αρωματικό τσάι και όσο προχωράει η νύχτα χρειάζομαι κάτι πιο δυνατό. Και καθώς τα καλύτερα κείμενα τα γράφω κυρίως τις μικρές ώρες, χρειάζομαι κάτι που ναι μεν θα μου φτιάξει τη διάθεση αλλά, αν είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε αλκοόλ, μπορείς να καταλάβεις ότι η έμπνευση μειώνεται.

Μπύρα με λεμόνι: Έτυχε, δεν πέτυχε

Ένα βράδυ ήμουν καλεσμένος να παίξω μουσική σε ένα πάρτι. ‘

Ηξερα ότι αν ξεκινήσω από τις 22:00 πίνοντας την αγαπημένη μου κίτρινη τεκίλα, δεν θα την έβγαζα καθαρή. Έπρεπε να είμαι εκεί μέχρι τα χαράματα που θα έφευγαν και οι τελευταίοι θαμώνες.

Σε μια προσπάθεια να μειώσω την ποσότητα του αλκοόλ στο μισό, πήρα λοιπόν ένα μεγάλο ποτήρι, έβαλα δυο φέτες λεμόνι, γέμισα με παγάκια το ποτήρι μέχρι τη μέση και συμπλήρωσα με μπύρα. Και ενώ περίμενα ότι αυτό που θα έπινα θα ήταν η αδιάφορη αίσθηση μιας νερωμένη μπίρας, με την πρώτη γουλιά ένιωσα τη σπιρτάδα μιας εξαιρετικής χημείας που έκανε η παγωμένη μπύρα με λεμόνι.

Το ακόμα πιο εξαιρετικό ήταν πως όσο περνούσε η ώρα αυτή γεύση γινόταν όλο πιο δυνατή και πιο ευχάριστη. Κάθε φορά που η στάθμη κατέβαινε κατά 1/3, συμπλήρωνα πάλι μέχρι πάνω με μπίρα από το μπουκάλι. Και ενώ όταν γεμίζεις ένα μπουκάλι μπίρα έπειτα από 10-15 λεπτά ζεσταίνεται, το δικό μου ποτήρι εξακολουθούσε έπειτα και από μισή ώρα να διατηρεί την μπύρα με λεμόνι φρέσκια και παγωμένη.

Η μπύρα με λεμόνι ξεδιψάει

Συνήθως έπειτα από 2-3 μικρά μπουκάλια μπύρας ένιωθα το στόμα μου να στεγνώνει.

Αντίθετα, με την μπύρα με λεμόνι και τα παγάκια ένιωθα πάντα δροσερό το στόμα μου χωρίς να διακρίνω την παραμικρή αίσθηση δίψας. Εδώ πραγματικά ισχύει το «μια δοκιμή θα σε πείσει». Έπεισε πάρα πολλούς φίλους που έτυχε να ξενυχτήσουν μαζί μου από τότε…

Μπύρα με λεμόνι, ένα Cocktail με ονοματεπώνυμο

Το Coctail αυτό από εκείνη τη νύχτα βαφτίστηκε ως Beer Cocktail StarvaG από τον εμπνευστή του dj StarvaG.

Το όνομα του είναι κατοχυρωμένο από την πρώτη έκδοση του βιβλίου “Σεφ… στο παρά πέντε“. Έκανε τον γύρο της Ελλάδας κυρίως τους μήνες του καλοκαιριού ενώ το αντέγραψε και γνωστή εταιρεία εμφιάλωσης μπύρας. Εσύ όμως θα θυμάσαι ότι άλλος ήταν ο πρωτοπόρος της ιδέας!

Η μπύρα είναι προτιμότερο να πίνεται μακριά από τα γεύματα και με τον συγκεκριμένο τρόπο. Η μεγάλη περιεκτικότητά της σε νερό αραιώνει τα πεπτικά υγρά του στομάχου, δυσκολεύει την χώνεψη κι έχει ως δραματική συνέπεια το τέντωμα των μυών του στομάχου. Το αποτέλεσμα είναι το φούσκωμα και το αντιαισθητικό στομάχι.

Αν θες να πιεις κάτι με το φαγητό, προτίμησε να πιεις με μικρές γουλιές ένα δυο ποτηράκια κρασί ή αραιωμένο με λίγο πάγο κάποιο από τα ελληνικά αποστάγματα όπως το τσίπουρο. Ακόμα καλύτερα βέβαια θα είναι ένα δροσερό παγωμένο τσάι με μια φέτα λεμόνι!

 

ΠΗΓΗ 

https://diatrofi.gr/

 



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια