Υλικά
- 1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
- 5-6 φέτες ψωμί (μουσκεμένες σε κόκκινο κρασί)
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο
- 2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 2 αυγά
- Αλάτι & πιπέρι
- Ξερός ή φρέσκος δυόσμος
- 2 συσκευασίες ντομάτα στον τρίφτη
- Ελαιόλαδο
- 1 πακέτο κριθαράκι
- Τριμμένο ρεγκάτο (για το σερβίρισμα)
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τις φέτες ψωμιού σε κόκκινο κρασί και τις στύβουμε ελαφρά. Τις ανακατεύουμε με τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα αυγά, το αλατοπίπερο και τον δυόσμο. Πλάθουμε κεφτεδάκια και τα τοποθετούμε σε μεγάλο ταψί.
Ρίχνουμε ελαιόλαδο και τις ντομάτες στον τρίφτη πάνω από τα κεφτεδάκια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να ψηθούν τα κεφτεδάκια και να δέσει η σάλτσα.
Μόλις είναι έτοιμα, προσθέτουμε το κριθαράκι απευθείας στο ταψί μαζί με ζεστό νερό (ίσα να το σκεπάζει) και ανακατεύουμε ελαφρά. Ξαναβάζουμε στον φούρνο για περίπου 20-25 λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί το κριθαράκι και να τραβήξει τα υγρά.
Σερβίρουμε ζεστό με άφθονο τριμμένο ρεγκάτο!
Tips
- Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και χυμό ντομάτας αντί για ντομάτα στον τρίφτη, αν θέλετε πιο βελούδινη υφή.
- Αν δεν έχετε κόκκινο κρασί, μπορείτε να μουλιάσετε το ψωμί σε γάλα και να προσθέσετε λίγο ξύδι στο μείγμα για οξύτητα.
- Για πιο πικάντικη γεύση, προσθέστε λίγο μπούκοβο στους κεφτέδες.
- Αν δεν έχετε ρεγκάτο, ταιριάζει υπέροχα και το κεφαλοτύρι ή γραβιέρα.
- Ιδανικό και για προετοιμασία από την προηγούμενη μέρα – ζεσταίνεται τέλεια!
0 Σχόλια