Ticker

7/recent/ticker-posts

Μοσχάρι με σπανάκι & λεμόνι – Φαγητό για Kάθε εποχή

 

Αυτό το φαγητό είναι η επιτομή της ελληνικής σπιτικής κουζίνας: μοσχαράκι με σπανάκι, αρωματισμένο με μυρωδικά και φρέσκα λαχανικά, που μαγειρεύεται με φροντίδα μέχρι να γίνει λουκούμι. Η συνταγή της κας Μένιας Στεφοπούλου από «ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ» συνδυάζει τη ζεστασιά του χειμώνα με τη φρεσκάδα της άνοιξης. Κι ενώ παραδοσιακά θεωρείται χειμωνιάτικο πιάτο, με αρκετό λεμόνι γίνεται ένα δροσερό, ελαφρύ και άκρως νόστιμο γεύμα και για πιο ηλιόλουστες μέρες.

ΥΛΙΚΑ:

  • 1 κιλό μοσχαράκι
  • Ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 κιλό σπανάκι (φρέσκο ή κατεψυγμένο)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λίγο δυόσμο
  • 1 φλιτζανάκι σάλτσα ντομάτας
  • Λίγο νερό
  • Λεμόνι
  • Μισή φρατζόλα ψωμί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε μια πλατιά κατσαρόλα, ρίχνουμε ελαιόλαδο και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι κομμένο σε κύβους και την κόκκινη πιπεριά, ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες και το σπανάκι. Αφήνουμε τα υλικά να βγάλουν τα ζουμιά τους, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Όταν το σπανάκι έχει μαραθεί, προσθέτουμε τα κομμάτια του βρασμένου κρέατος.

Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε λίγο δυόσμο, τη σάλτσα ντομάτας και λίγο νερό. Προσοχή, δεν χρειάζεται πολύ νερό, καθώς τα φρέσκα σπανάκια θα αποδώσουν αρκετά υγρά. Αν χρησιμοποιείτε κατεψυγμένο σπανάκι, μπορείτε να προσθέσετε λίγο ζουμί από το κρέας.

Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να δέσουν οι γεύσεις και να έχει λίγο ζουμάκι στο πιάτο.

Σερβίρουμε με μπόλικο λεμόνι και μισή φρατζόλα ψωμί.

Tips & Παραλλαγές:

Αν θέλετε πιο ελαφρύ αποτέλεσμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κοτόπουλο αντί για μοσχάρι.

Προσθέστε ρύζι ή τραχανά στο σπανάκι για να γίνει πιο χυλωμένο.

Δοκιμάστε και με λίγο άνηθο ή μαραθόσπορο για πιο ανοιξιάτικη νότα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια