Ticker

7/recent/ticker-posts

Καρδιολόγος | Όσοι καταναλώνουν έξτρα παρθένο ελαιόλαδο καθημερινά έχουν 28% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν άνοια

Ελαιόλαδο /Shutterstock
Το ελαιόλαδο είναι, πιθανότατα, το πιο χαρακτηριστικό στοιχείο αυτού που αποκαλούμε «μεσογειακή διατροφή».

Είναι απολύτως απαραίτητο για τη διατήρηση μιας υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής.

Συνήθως χρησιμοποιείται ως ντρέσινγκ σε σαλάτες ή άλλα πιάτα, αλλά και για μαγείρεμα στο τηγάνι, στον φούρνο ή με οποιονδήποτε άλλον τρόπο. Υπάρχουν διάφοροι τύποι, αλλά αυτό που καταναλώνεται περισσότερο είναι το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο.

Ωστόσο, υπάρχουν και άνθρωποι που το καταναλώνουν σαν κανονικό ρόφημα, με ένα κουτάλι. Ο καρδιολόγος Αουρέλιο Ρόχας, ειδικός στην υγεία της καρδιάς, είναι υπέρ αυτής της πρακτικής.

Σε ένα από τα πιο πρόσφατα βίντεό του στον λογαριασμό του στο Instagram, ο Ρόχας αναφέρει ότι συνηθίζει να τρώει «ένα κουταλάκι του γλυκού» εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο κάθε μέρα.

«Τα άτομα που καταναλώνουν καθημερινά εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο έχουν 28% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν άνοια», τονίζει.

Συνεχίζοντας την απαρίθμηση των θετικών επιδράσεων του εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου στην ανθρώπινη υγεία, ο καρδιολόγος παραθέτει διάφορες επιστημονικές έρευνες.
Οι μελέτες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η καθημερινή κατανάλωση ελαιολάδου:

Μειώνει τον κίνδυνο εμφράγματος και εγκεφαλικού κατά 30%
Μειώνει την «κακή» χοληστερόλη LDL και τη φλεγμονή
Προστατεύει το έντερο και προλαμβάνει την κυτταρική γήρανση
Μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 και αρθρίτιδας

Πηγή

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια