
Η συνταγή που σίγουρα θα κλέψει τις εντυπώσεις. Αμυγδαλόπιτα Αϊβαλιώτικη, το τέλειο γλύκισμα! Ιδανική για να συνοδεύσει τον καφέ ή το τσάι σας, αυτή η αμυγδαλόπιτα είναι η τέλεια επιλογή για κάθε περίσταση, από ένα καθημερινό κέρασμα μέχρι ένα γιορτινό τραπέζι. Δοκιμάστε την οπωσδήποτε!
Υλικά συνταγής
- 250 γρ. βούτυρο
- 9 αυγά, χωρισμένα
- 200 γρ. ζάχαρη
- 300 γρ. άχνη
- 250 γρ. αμυγδαλόψιχα, ψιλοκομμένη
- 500 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
- Ξύσμα λεμόνι
- 1 πρέζα αλάτι
Για το σιρόπι
- 500 γρ. ζάχαρη
- 400 γρ. νερό
- Φλούδα λεμονιού
- Χυμό από 1 λεμόνι
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά χτυπάμε το βούτυρο και την άχνη, να κρεμώσει.
Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους και δουλεύουμε για λίγα λεπτά.
Προσθέτουμε και το ξύσμα.
Στη συνέχεια, αλέθουμε τα αμύγδαλα και τα ανακατεύουμε με το σιμιγδάλι.
Χτυπάμε τα ασπράδια με αλάτι, να κάνουν κορυφές.
Προσθέτουμε την ζάχαρη βροχηδόν.
Κατόπιν, ρίχνουμε την μισή μαρέγκα στο μείγμα των κρόκων και ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα.
Προσθέτουμε τα αμύγδαλα, το σιμιγδάλι, ανακατεύουμε απαλά και μετά προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρέγκα.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί 30 ή 32 εκ.
Έπειτα, αδειάζουμε το μείγμα και στρώνουμε την επιφάνεια.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα, για 45 λεπτά.
Τέλος χαράζουμε το ζεστό γλυκό, περιχύνουμε το ζεστό σιρόπι (για να το φτιάξουμε, βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 4 με 5 λεπτά) και σκεπάζουμε.
Η Αϊβαλιώτικη αμυγδαλόπιτα είναι έτοιμη.
Καλή απόλαυση!
Συμβουλές
Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει όλο το βράδυ, ώστε να απορροφήσει το σιρόπι, και το σερβίρουμε την επόμενη ημέρα.
0 Σχόλια