Υλικά
Λίγο ελαιόλαδο
5 πατάτες μέτριες κομμένες σε φετάκια οπως τα βλέπετε στην φωτογραφία
3 μέτρια καρότα κομμένα πάλι όπως στην φωτογραφία -μπαστουνάκια μικρά-
300 γραμ σπανάκι ψιλοκομμένο -Αγόρασα ένα πακέτο έτοιμο από το σούπερ.
1 σκελίδα λιωμένη σκόρδο
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1,5 κουταλιά σούπας αλεύρι
1 ποτήρι γάλα
1 κουτ γλυκού πάπρικα γλυκιά
μισό κουτ πιπέρι μαύρο
αλάτι -εγώ δεν έβαλα καθόλου γιατί πρόσθεσα ενα κύβο .
200 γραμ τυρί μοτσαρέλα κατά προτίμηση ή γκούντα
Τα σοτάρισα μερικά λεπτά ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.
Αμέσως μετά πρόσθεσα και το σπανάκι τον κύβο (αν βάλετε) την πάπρικα κ το πιπέρι.
Ανακάτεψα σε μέτρια φωτιά κ έριξα 1 φλιτζανάκι του καφέ νερό για να μην κολλήσουν κ σοτάρισα για λίγα λεπτά να κάτσει το σπανάκι .
Εριξα το αλεύρι στο επόμενο βήμα ανακάτεψα κ αμέσως σχεδόν μαζί και το γάλα .
Χαμήλωσα την θερμοκρασία και μαγείρεψα μέχρι να σωθεί όλο το γάλα να μείνει στεγνό .
Tα λαχανικά πρέπει να έχουν μαγειρευτεί σχεδόν να τρώγονται
Αμέσως μετά τα έβαλα σε ταψάκι πυρέξ τα ίσιωσα κ έριξα από πάνω τυρί τριμμένο μοτσαρέλα -μπορούμε κ γκούντα .
Εψησα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα κ να λιώσει το τυρί .
Μόλις κρυώσει το κόβουμε κ σερβίρουμε ..Πραγματικά Αξίζει να το δοκιμάσετε !!!!
πηγή: Εκτέλεση φωτό από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ !
0 Σχόλια