Ticker

7/recent/ticker-posts

Υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στη Δυτική Μακεδονία την Πέμπτη- Στο επίπεδο 3 η περιοχή σύμφωνα με τη Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας

Υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς σε όλη την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, προβλέπει ο χάρτης που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για την Πέμτπη 13 ιουνίου.

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας έχει ανέβει στο επίπεδο 3 που χαρακτηρίζεται με το κίτρινο χρώμα στο χάρτη και ορίζει τις συγκεκριμένες περιοχές, ως υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Κοζάνης συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως:

 

  • το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού

 

  • τη χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες (δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης)

 

  • τη χρήση υπαίθριων ψησταριών

 το κάπνισμα κυψελών

 

  • τη ρίψη αναμμένων τσιγάρων

 

Σε περίπτωση που οι πολίτες αντιληφθούν πυρκαγιά, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 ή στο νούμερο έκτακτης ανάγκης 112.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας-Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια