Ticker

7/recent/ticker-posts

Μεταφορα & Υποδοχή Ι. Εικόνας Παναγίας Μικροκάστρου στη Σιάτιστα! [βίντεο & πλούσιο φωτογραφικό υλικό]

Όπως είθισται κάθε Χρόνο τέτοια μέρα, Κυριακή του Θωμά οι Κάτοικοι της Σιάτιστας και πιο συγκεκριμένα η περιοχή της Χώρας, παίρνει την Ιερά Εικόνα της Παναγίας Ελεούσας Μικροκάστρου με τα πόδια, σε μια απόσταση περίπου 8 χλμ (Ι. Μονή Παναγίας- Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου Σιάτιστας) Άτομα κάθε ηλικίας έρχονται αυτή την μέρα, με πίστη και αγάπη στην Παναγία να την μεταφέρουν με χαρά, σεβασμό και ευλάβεια αλλά και να πάρουν την ευλογία από την Χάρη της. 

 

Η Παναγία Μικροκάστρου είναι άρρητα συνδεδεμένη με την πόλη της Σιάτιστας, αυτό ακριβώς που γίνεται σήμερα με την περιοχή της Χώρας, γίνεται το ίδιο (και σε μεγαλύτερη διαδρομή μάλιστα) από τους κατοίκους της Γεράνειας την Κυριακή της Ορθοδοξίας. 

 (Δείτε εδώ το βίντεο της Γεράνειας από την Κυριακή της Ορθοδοξίας)

Η Εικόνα θα επιστραφεί (και πάλι με τα πόδια) την Κυριακή της Πεντικοστής. Η Πομπή με την Ιερά εικόνα ξεκίνησε λίγο πριν τις 4 το απόγευμα για να φτάσει στην είσοδο της πόλης (περιοχή ΛΥΒ) στις 6μ.μ εκεί που πλήθος Κόσμου, κληρικών της Μητροπόλεως Σισανίου & Σιατίστης και επισήμων, υποδέχθηκαν την εικόνα και εν συνεχεία με την συνοδεία της Φιλαρμονικής ορχήστρας η εικόνα με την δέουσα επισημότητα και ευλάβεια θα μεταφερθεί στον Ι. Μητρ. Ναό Αγίου Δημητρίου Σιάτιστας. Εκεί όπου περίμενε ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ.κ. Αθανάσιος για να υποδεχθεί και να καλως ορίσει την πομπή με την Ιερά εικόνα. Ας έχουμε όλοι την προστασία της!





















Σε μια απόσταση 7χλμ. περίπου κάτοικοι της Σιάτιστας όλων των ηλικιών περπάτησαν για να μεταφέρουν και να συνοδευσουν την ιερά εικόνα στη Σιάτιστα
Όπως και πέρσι έτσι και φέτος, πρωστά ο π. Δημήτρης Χήτος
 
  
 
Στην Υποδοχή της εικόνας κληρικοί της Μητροπόλεως και πλήθος κόσμου 
 
Στην υποδοχή της εικόνας πολύς κόσμος, ανάμεσα σε αυτούς και ο Μέγας Ευεργέτης & Άρχοντας Μαΐστορας του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Κων/νος Παπανικολάου  


 όπως αναμενόταν, η πομπή με την Ι. Εικόνα της Παναγίας έφτασε στις 6:00 μ.μ. στην είσοδο της Πόλης (Περιοχή Αγίου Αθανασίου Σιάτιστας-ΛΥΒ)


Με την συνοδεία της Φιλαρμονικής και με κάθε επισημότητα η εικόνα μεταφέρετε στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου στη περιοχή Χώρας της Σιάτιστας



















Στην είσοδο του Μητροπολιτικού Ι. Ναού του Αγίου Δημητρίου, ο Μητροπολίτης Σισανίου & Σιατίστης περιμένοντας να υποδεχθεί την Ι. Εικόνα της Παναγίας!






Ακολούθησε παρακλητικός κανόνας στην Παναγία και  βεβαίως προσκύνημα των πιστών (που γέμισαν τον Μητροπολιτικό ναό) στην εικόνα!




Το παρόν έδωσαν Νομαρχιακοί εκπρόσωποι (Λ. Γκερεχτές) & Δημοτικοί (Β. Ώττας - Α. Βερβερούδη)








 
Στο τέλος της ακολουθίας του Παρακλητικού κανόνα, ο Σεβ. Μητροπολίτης στον σύντομο λόγο του, αφού ευχαρίστησε, Ευχήθηκε και σε όλους την προστασία της Παναγίας μας!


Δείτε το Βίντεο πατώντας ΕΔΩ ή στην εικόνα κάτω


Βίντεο - Φωτογραφίες:

Διονύσης Μπόσιακας








 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια