Ticker

7/recent/ticker-posts

Α. Γεωργιάδης: Στόχος η επαναλειτουργία της ΜΕΘ του Μποδοσάκειου και η στήριξη της ΜΕΘ του Μαμάτσειου

Η επαναλειτουργία της ΜΕΘ του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, την οποία επιθυμεί το Υπουργείο Υγείας, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να κλείσει η ΜΕΘ του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης, για την οποία δεν τίθεται ζήτημα ότι είναι αναγκαία και για τον λόγο αυτό μάλιστα έχουν γίνει παρεμβάσεις προκειμένου να μην κλείσει.  Αυτό διευκρίνισε ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος πραγματοποίησε χθες το απόγευμα περιοδεία στην ΠΕ Κοζάνης, ενώ νωρίτερα, από τα Γρεβενά όπου βρέθηκε, χαρακτήρισε άψογη τη λειτουργία του  Νοσοκομείου των Γρεβενών, στο οποίο ενημερώθηκε και για τα έργα στο νέο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, ύψους άνω του 1.000.000€.

Ως προς τα ζητήματα ευρύτερα του υγειονομικού χάρτη της Δυτικής Μακεδονίας, ο κ. Γεωργιάδης, όπως είπε, θα περιμένει την Περιφέρεια να ολοκληρώσει τη μελέτη που κάνει, τονίζοντας πως δεν θα αποφασίσει και δεν θα νομοθετήσει χωρίς την προηγούμενη σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας. Για το σύνηθες φαινόμενο να προκηρύσσονται θέσεις μόνιμων γιατρών που βγαίνουν άγονες σε διάφορα νοσοκομεία, τόσο της νησιωτικής όσο και της ηπειρωτικής χώρας, ο υπουργός υγείας είπε ότι μετά τις ευρωεκλογές θα παρουσιάσει το σχέδιό του για τις άγονες περιοχές με ένα πιο γενναίο πλαίσιο κινήτρων προς τους γιατρούς, αλλά και ένα πιο διευρυμένο πλαίσιο του ορισμού ποια είναι άγονη περιοχή.

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης θα συνεχίσει σήμερα Τρίτη 28 Μαΐου και αύριο, Τετάρτη 29 Μαΐου, την περιοδεία του στη Δυτική Μακεδονία, με επισκέψεις στις ΠΕ Καστοριάς και Φλώρινας.

Σήμερα Τρίτη 28 Μαΐου το πρωί ο κ. Γεωργιάδης, θα επισκεφτεί στην Καστοριά, το δημαρχείο της πόλης, στο Άργος Ορεστικό την λαϊκή αγορά και το ΚΕΦΙΑΠ,  το Νεστόριο, τη Μεσοποταμία και το Δασάκι. Θα ακολουθήσει στο Αμύνταιο, επίσκεψη στο «Κτήμα ΑΛΦΑ» και στον Φιλώτα. Την Τετάρτη 29 Μαΐου ο Υπουργός Υγείας θα μιλήσει σε εκδήλωση στο ξενοδοχείο «Λύγκος στη Φλώρινα».

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια