Ticker

6/recent/ticker-posts

Κατάρευση της Γέφυρας Key Bridge στην Βαλτιμόρη

 

Η πυροσβεστική υπηρεσία της πόλης της Βαλτιμόρης είπε στο CBS News ότι περίπου στη 1:30 π.μ., άρχισαν να έρχονται κλήσεις στο 911 που έλεγαν ότι ένα φορτηγό πλοίο χτύπησε την στήλη της γέφυρας. Δεν ήταν σαφές πόσα οχήματα βρίσκονταν στο άνοιγμα, αλλά "υπήρχε σίγουρα ένα μεγάλο ρυμουλκούμενο". 

 
  «Υπάρχουν τουλάχιστον επτά άτομα» στο ποτάμι και «η ομάδα κατάδυσης και διάσωσης έχει φτάσει στο σημείο για να εντοπίσει τα άτομα». Ο Kevin Cartwright, διευθυντής επικοινωνιών του τμήματος, είπε ότι κάποιο φορτίο προφανώς κρέμονταν από τη γέφυρα. Το τμήμα είπε στον σαρωτή του ότι υπήρχε πολύ καύσιμο ντίζελ στο νερό γύρω από το πλοίο και ότι υπήρχαν εργάτες στη γέφυρα που έριχνε σκυρόδεμα εκείνη τη στιγμή. Εκπρόσωπος της αστυνομίας της Βαλτιμόρης είπε στο CBS News ότι υπήρξε «μερική κατάρρευση γέφυρας, με εργάτες πιθανώς μέσα στο νερό». Η ακτοφυλακή του MidAtlantic ανέφερε στο CBS News ότι το φορτηγό πλοίο Dali 948 ποδιών με σημαία Σιγκαπούρης προσέκρουσε στη γέφυρα. Προφανώς ήταν καθ' οδόν από τη Βαλτιμόρη προς το Κολόμπο της Σρι Λάνκα. Το AP ανέφερε ότι το πλοίο πήρε φωτιά και βυθίστηκε. Το Reuters αναφέρει ότι ο ιδιοκτήτης του πλοίου, η Synergy Marine Group, είπε ότι η αιτία της σύγκρουσης δεν ήταν γνωστή, αλλά όλα τα μέλη του πληρώματος καταγράφηκαν και δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς σε κανένα από αυτά. Ο δήμαρχος της Βαλτιμόρης Brandon M. Scott δήλωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι. "Έχω ενημερωθεί και καθ' οδόν για το συμβάν στη γέφυρα Key... Προσωπικό έκτακτης ανάγκης βρίσκεται στο σημείο και γίνονται προσπάθειες διάσωσης."

 US Maryland Bridge Collapse

Ο Johnny Olszewski Jr., στέλεχος της κομητείας της Βαλτιμόρης, δήλωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι "οι προσπάθειες διάσωσης βρίσκονται σε εξέλιξη. Παρακαλούμε προσευχηθείτε για όσους επλήγησαν". Η Αρχή Μεταφορών του Μέριλαντ είπε ότι όλες οι λωρίδες έκλεισαν και προς τις δύο κατευθύνσεις για ένα περιστατικό στη γέφυρα I-695 Key Bridge και αργότερα δημοσίευσε ότι η κυκλοφορία παρακάμπτονταν στους I-95 και I-895. Ο ποταμός Patapsco, τον οποίο διέσχιζε η γέφυρα, είναι μια βασική πλωτή οδός που εξυπηρετεί με το λιμάνι της Βαλτιμόρης ως κόμβο για τη ναυτιλία στην Ανατολική Ακτή. Η γέφυρα πήρε το όνομά της από τον συγγραφέα του "The Star-Spangled Banner". Άνοιξε το 1977.

ΠΗΓΗ:

https://www.cbsnews.com 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια