Ticker

7/recent/ticker-posts

Υπερψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας

Υπέρ ψήφισαν 159 Βουλευτές , ενώ με πάνω από 180 ψήφους υπερψηφίστηκαν αρκετά άρθρα για τα δημόσια Πανεπιστήμια.

Υπερψηφίστηκε στην ολομέλεια της Βουλής το πολυνομοσχέδιο του   υπουργείου   Παιδείας  «Ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου – Πλαίσιο λειτουργίας  Μη Κερδοσκοπικών Παραρτημάτων Ξένων Πανεπιστημίων».

  • Υπέρ ψήφισαν 159 Βουλευτές (158 της ΝΔ και μία του ανεξάρτητου βουλευτή Χάρη Κατσιβαρδά)
  • Όχι 129, και
  • Παρόν 11
  • Σύνολο 299

 Με  πάνω από 180 ψήφους υπερψηφίστηκαν  αρκετά άρθρα για τα δημόσια Πανεπιστήμια.

 Μεγάλης αποδοχής έτυχε η τροπολογία για την αύξηση του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος   κατά 500 ευρώ ετησίως για τους φοιτητές που φοιτούν στα Περιφερειακά ΑΕΙ , η  οποία υπερψηφίστηκε με 244 υπέρ, 25 κατά, και 30 παρών .

Ίδια αποδοχή από τους Βουλευτές είχαν και τα   άρθρα που αφορούν  το  Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (ΔΠΘ) , το Ελληνικο Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ) , καθώς και πολλά  άρθρα  για  την ενίσχυση των ΑΕΙ.

"Παρών" δήλωσαν οι δέκα Βουλευτές της Κονοβουλευτικής Ομάδας Σπαρτιάτες και ο ανεξάρτητος Βουλευτής Μ. Χουρδάκης.

Το ηλεκτρονικό σύστημα έδειξε  "απούσα"  στην επί της αρχής ψηφοφορία", την Βουλευτή  του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ν. Κασιμάτη, η οποία,μάλλον,  από λάθος της, δεν καταχωρίστηκε η  την αρνητική ψήφος της  , την οποία απέστειλε με επιστολή στο προεδρείο της Βουλής. Η ίδια . ωστόσο, ψήφισε κανονικά επί των άρθρων.

Η ονομαστική ηλεκτρονική ψηφοφορία   ξεκίνησε περίπου στις 10 το βράδυ της Παρασκευής και ολοκληρώθηκε μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα.

Η ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας καθυστέρησε  διότι η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας καθώς και οι Βουλευτές της Τζώρτζια Κεφαλά και Ελένη Καρεγεωργοπούλου,πριν ψηφίσουν διάβασαν  μια προς μία τις 205 διατάξεις του πολυνομοσχεδίου, προκειμένου να αποφασίσουν ποια άρθρα  θα υπερψηφίσουν.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η ψηφοφορία να ολοκληρωθεί   στις 11.15  και η διαδικασία της καταμέτρησης μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα.

Το νομοσχέδιο μόλις καθαρογραφεί στη Βουλή , με τις δεκάδες νομοτεχνικές βελτιώσεις που κατέθεσε ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκη θα σταλεί προς δημοσίευση στο Εθνικό Τυπογραφείο. Αυτό εκτιμάται ότι θα  γίνει στις αρχές της  ερχόμενης εβδομάδας.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια