Λίγα λόγια για τη συνταγή:
Οι κουταλίδες είναι οι πρόχειρες Τηγανίτες της Μάνης. Τις ονομάζουν έτσι επειδή ρίχνουν τη ζύμη στο καυτό λάδι,,, με το κουτάλι. Τρώγονται ζεστές πασπαλισμένες με ζάχαρη ή μέλι και κανέλα.
ΥΛΙΚΑ
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ½ κούπα νερό .
1 κουταλιά αλάτι,
μισή κουταλιά ζάχαρη,
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα . .
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπόλ βάζουμε το αλεύρι και το αλάτι και προσθέτουμε σιγά σιγά με σταθερή ροή το νερό, ανακατεύοντας απαλά με το χέρι μας.
Μόλις τελειώσει το νερό θα πρέπει το μείγμα μας να μοιάζει με σφιχτό χυλό, σχεδόν σαν ζυμαράκι .
Αν κολλάει στα χέρια μπορούμε να προσθέσουμε λίγο αλεύρι ακόμη.
Το αφήνουμε σκεπασμένο με μια καθαρή πετσέτα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος (ή κάπου ζεστά) για λίγη ώρα να ξεκουραστεί.
Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι , βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά.
Μόλις κάψει το λάδι παίρνουμε με το κουτάλι <<της σούπας >> μικρές δόσεις από το ζυμάρι <<το κουρκούτι>> και τις βυθίζουμε στο ελαιόλαδο.
Τηγανίζουμε για περίπου 1-2 λεπτά μέχρι να χρυσίσουν.
Καλό θα είναι να τις βάζουμε στο τηγάνι λίγες λίγες για να μην πέσει. η θερμοκρασία του λαδιού.
Τις Βγάζουμε απο το τηγάνι μολις τηγανιστούν με την τρυπητή κουτάλα και τις ακουμπάμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί.
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ .
Χρησιμοποιείτε μέλι ή ζάχαρη, λίγη κανέλα και προαιρετικά αν θέλετε βάζετε και λίγο καρύδι τριμμένο από πάνω τους...!!!.
ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ .ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΡΩΙΝΟ Η ΓΙΑ ΠΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΟΔΕΥΕΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΥΡΙ!!!!!!!ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ !!!
0 Σχόλια