Υλικά
- κιμάς ανάμεικτος 600 γραμμάρια (περισσότερο μοσχάρι από ότι χοιρινό)
- κρεμμυδι 1 μεγάλο
- σκορδο 1 σκελίδα
- ελαιολαδο 2 κουταλιές της σούπας
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- ρίγανη 1 κουταλάκι του γλυκού
- δυοσμος 1-2 πρέζες ξηρός
- μαιντανος 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένος
- μπαγιατικο ψωμι 1 φλιτζάνι ψίχουλα από
- σοδα 250 ml αναψυκτικό
- πατατες 1-2
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- ελαιολαδο 1/2 ποτηράκι του κρασιού
- νερό 1-2 ποτηράκια του κρασιού
Για το συνοδευτικό
Πιτόγυρο με τα κεφτεδάκια που περίσσεψαν
Υπάρχουν πολλές συνταγές για κεφτεδάκια αλλά σήμερα θα σας δείξουμε την πιο πετυχημένη. Αν θέλετε να απολαύσετε τα πιο νόστιμα αλλά και αφράτα κεφτεδάκια, τότε σίγουρα πρέπει να προσθέσετε στη ζύμη σόδα αναψυκτικό. Χωρίς καθόλου τηγάνι.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα κεφτεδάκια με σόδα στο φούρνο με πατάτες:
Εκτέλεση για τα κεφτεδάκια με σόδα στο φούρνο με πατάτες
Αρχικά ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τις αραδιάζουμε σε ένα ταψί. Προσθέτουμε και το ελαιόλαδο με το νερό και ετοιμάζουμε την ζύμη για τα κεφτεδάκια. Σε μία λεκάνη προσθέτουμε τον ανάμεικτο κιμά, το λιωμένο στο μούλτι κρεμμύδι, το λιωμένο στο μούλτι σκόρδο και το ελαιόλαδο.
Επίσης προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, ξερό δυόσμο, μαϊντανό και το ψωμί. Ζυμώνουμε και ξεκινάμε να ρίχνουμε σιγά σιγά τη σόδα. Αφού δέσει η ζύμη την αφήνουμε για περίπου 1 ώρα στο ψυγείο να απελευθερωθούν τα αρώματα.
Ψήνουμε τις πατάτες στο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις για 20 λεπτά περίπου. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια και μετά από 20 λεπτά ψησίματος στις πατάτες, προσθέτουμε και τα κεφτεδάκια και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν.
0 Σχόλια