Οι
πολύ αγαπημένες αυγοφέτες ξετρελαίνουν τα παιδάκια και ειναι τέλειες
για πρωινό ή αν θέλετε να τους φτιάξετε κάτι στα γρήγορα. Μπορεί να τις
γνωρίζετε και σας ποντιακές φελίες! Φτιάχνονται..
πανεύκολα αξιοποιώντας κυρίως μπαγιάτικο ψωμί που περίσσεψε και σερβίρονται με διάφορα "συνοδευτικά" (όπως π.χ. μέλι ή ζάχαρη). Δείτε τη συνταγή:
Υλικά συνταγής
1 φραντζόλα ή ένα καρβελάκι χωριάτικο ψωμί (κατα προτίμηση μπαγιάτικο)
σπορέλαιο για το τηγάνισμα (αν το τηγανίσουμε και δεν το βάλουμε στον φούρνο)
5 αυγά
ενάμιση ποτήρι γάλα
αλάτι
πιπέρι
Κόβουμε το ψωμί σε φέτες πάχος 2 περίπου εκατοστά.
Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα αυγά, και προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το γάλα, ώστε να φτιάξουμε έναν χυλό.
Αν θέλουμε τηγανιτές αυγοφέτες:
Βάζουμε λάδι σε ένα τηγάνι στην κουζίνα μας και μόλις ζεσταθεί αρκετά, παίρνουμε μία φέτα ψωμί και την βουτάμε στο χυλό που έχουμε κάνει.
Κρατάμε την αυγοφέτα λίγο πάνω απο το μπωλ να στραγγίξει ελαφρά και μετά την βάζουμε στο τηγάνι.
Τηγανίζουμε τις αυγοφέτες μας και από τις δυο πλευρές μέχρι να πάρουν το χρώμα που θέλουμε.
Τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί.
Αν θέλουμε ψητές αυγοφέτες:
Εναλλακτικά και για πιό υγιεινά, τοποθετούμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και ψήνουμε τις αυγοφέτες σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα μέχρι να πάρουν χρώμα.
Σερβίρουμε τις αυγοφέτες είτε σκέτες ή με ζάχαρη ή παγωτό ή ακόμα καλύτερα με μέλι.
Συμβουλές
Μία αλλη ιδέα είναι αντί για φέτες από καρβελάκι ψωμιού να χρησιμοποιήσουμε φέτες από ψωμί του τοστ.
Για μπωλ να χτυπάτε τα αυγά και να ανακατεύετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα ποιοτικά προϊόντα της Tupperware.
πανεύκολα αξιοποιώντας κυρίως μπαγιάτικο ψωμί που περίσσεψε και σερβίρονται με διάφορα "συνοδευτικά" (όπως π.χ. μέλι ή ζάχαρη). Δείτε τη συνταγή:
Υλικά συνταγής
1 φραντζόλα ή ένα καρβελάκι χωριάτικο ψωμί (κατα προτίμηση μπαγιάτικο)
σπορέλαιο για το τηγάνισμα (αν το τηγανίσουμε και δεν το βάλουμε στον φούρνο)
5 αυγά
ενάμιση ποτήρι γάλα
αλάτι
πιπέρι
Κόβουμε το ψωμί σε φέτες πάχος 2 περίπου εκατοστά.
Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα αυγά, και προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το γάλα, ώστε να φτιάξουμε έναν χυλό.
Αν θέλουμε τηγανιτές αυγοφέτες:
Βάζουμε λάδι σε ένα τηγάνι στην κουζίνα μας και μόλις ζεσταθεί αρκετά, παίρνουμε μία φέτα ψωμί και την βουτάμε στο χυλό που έχουμε κάνει.
Κρατάμε την αυγοφέτα λίγο πάνω απο το μπωλ να στραγγίξει ελαφρά και μετά την βάζουμε στο τηγάνι.
Τηγανίζουμε τις αυγοφέτες μας και από τις δυο πλευρές μέχρι να πάρουν το χρώμα που θέλουμε.
Τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί.
Αν θέλουμε ψητές αυγοφέτες:
Εναλλακτικά και για πιό υγιεινά, τοποθετούμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και ψήνουμε τις αυγοφέτες σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα μέχρι να πάρουν χρώμα.
Σερβίρουμε τις αυγοφέτες είτε σκέτες ή με ζάχαρη ή παγωτό ή ακόμα καλύτερα με μέλι.
Συμβουλές
Μία αλλη ιδέα είναι αντί για φέτες από καρβελάκι ψωμιού να χρησιμοποιήσουμε φέτες από ψωμί του τοστ.
Για μπωλ να χτυπάτε τα αυγά και να ανακατεύετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα ποιοτικά προϊόντα της Tupperware.
0 Σχόλια