Ticker

7/recent/ticker-posts

Εξαιρετικές σπιτικές χιονούλες – το τέλειο κέρασμα

 

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μαρία Αδραμάνη‎ -Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”

Υλικά για το παντεσπάνι :
5 αυγά , 1κουπα ζάχαρη, 1 κούπα αλεύρι, 1 μπεκιν

Υλικά για το σιρόπι:

μια κούπα ζάχαρη, μια νερό κι ένα σφηνάκι λικέρ η κονιακ.

Υλικά για τη κρέμα:
500 ml γάλα φρέσκο, 125 ml κρέμα γάλακτος, 100 γραμ ζάχαρη , 100 γραμ. κορν Φλάουερ, 2 βανίλιες, 1 κουταλιά βούτυρο.

Υλικά για την σαντιγύ:

375 ml κρέμα γάλακτος, μισό κουτί ζαχαρουχο, 3 κουταλιές ινδοκαρυδο μέσα στη σαντιγύ και 200 γραμ ινδοκαρυδο για το πασπαλισμα και λίγα κερασακια γλυκό για στόλισμα
Διαφήμιση

Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι, χτυπάμε αυγά και ζάχαρη και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι με το μπεκιν ανακατεμένο. Το αδειάζουμε σε λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου και ψήνουμε στους 170 βαθμούς 25 λεπτά περίπου.

Αφήνουμε να κρυώσει. Έτοιμαζουμε την κρέμα, παίρνουμε λίγο από το γάλα και αναμιγνύουμε με το κορν Φλάουερ, βάζουμε το υπόλοιπο γάλα με την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη να βράσουν, όταν ζεσταθεί ρίχνουμε το μίγμα με το κορν Φλάουερ και χαμηλώνουμε τη φωτιά, ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα .

Βάζουμε βανίλιες και το βούτυρο.Την αδειάζουμε σε ένα μπολ και την καλύπτουμε με μεμβράνη , αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε στο ψυγείο. Για τη σαντιγύ χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος στη δυνατή ταχύτητα, προσθέτουμε το ζαχαρουχο και βάζουμε τρεις κουταλιές στην παγωμένη κρέμα και τη χτυπάμε να αφρατεψει. Στη υπόλοιπη σαντιγύ προσθέτουμε τις τρεις κουταλιές ινδοκαρυδο.

Τέλος κόβουμε το παντεσπάνι στα δύο κόμματια, βρέχουμε με το σιρόπι , ενώνουμε τα δύο κομμάτια βάζοντας ανάμεσα τη μισή κρέμα και κόβουμε σε κομμάτια σε όποιο μέγεθος επιθυμούμε. Ένα ένα κομμάτι το αλοιφουμε με κρέμα γύρω γύρω κι από πάνω σαντιγύ και βουτάμε στο ινδοκαρυδο. Καλή επιτυχία σε όσους το κάνουν.

By Χρυσές Συνταγές

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια