Υλικά
200 γρ. γραβιέρα
1 κόκκινη πιπεριά
1500 γρ. χοιρινό
Μουστάρδα
αλάτι-πιπέρι
ρίγανη
6 φιλέτα από μπούτι κοτόπουλο
καπνιστή πάπρικα
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ξεκινάμε και κόβουμε την γραβιέρα και την πιπεριά σε μπαστούνια.
Στη συνέχεια, βάζουμε ως βάση ένα κομμάτι χοιρινό που έχουμε ζητήσει από το χασάπη μας να μας το ανοίξει ειδικά για ρολό.
Απλώνουμε κατόπιν μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, τα μπουτάκια, την πιπεριά και την γραβιέρα, όπως δείχνει και το βίντεο στο κανάλι μας στο YouTube.
Τυλίγουμε σε ρολό και δένουμε σε διάφορα σημεία με σπάγκο για να μην μας ανοίξει στο ψήσιμο.
Κατόπιν παίρνουμε ένα μπολάκι και αναμειγνύουμε λίγη μουστάρδα με καπνιστή πάπρικα, λίγο ελαιόλαδο και αλείφουμε στη συνέχεια το ρολό.
Τοποθετούμε το ρολό σε γάστρα με αντικολλητικό χαρτί.
Σκεπάζουμε με βρεγμένο αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 220 βαθμούς Κελσίου στις αντιστάσεις.
Μετά από μιάμιση ώρα γυρίζουμε το ρολό από την άλλη πλευρά και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα μιάμιση ώρα.
Τέλος ανοίγουμε το καπάκι και αφήνουμε μέχρι να ροδίσει.
Το φετινό μας ρολό με χοιρινό και κοτόπουλο είναι έτοιμο! Καλές γιορτές!
Ακολουθεί η συνταγή σε βίντεο βήμα βήμα:
By
0 Σχόλια