Ticker

7/recent/ticker-posts

Κοζάνη: Παρουσίαση βιβλίων της Ε. Δαμουλή- Φίλια για το Άγιον Όρος

Εκδήλωση για την παρουσίαση δύο βιβλίων της Ευαγγελίας Δαμουλή- Φίλια, για το Άγιον Όρος, διοργανώνουν ο Σύνδεσμος Γραμμάτων και Τεχνών Π.Ε. Κοζάνης και ο σύλλογος «Μακρυγιάννης», την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023, στις 18:00, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Λαογραφικού Μουσείου Κοζάνης

Πρόκειται για τα βιβλία:

«Μεθώντας μ’ ένα κρασί αγιονορείτικο», που μεταφέρει την εμπειρία του ταξιδιού στο Άγιον Όρος, Ελλήνων λογοτεχνών.

Και «Αρσανάδες και αρχονταρίκια», το βιβλίο για την ιστορική και πολιτιστική αναδρομή Γάλλων και γαλλόφωνων στην Αθωνική Πολιτεία, από τον 19ο αιώνα ως τις μέρες μας.

Για τα βιβλία θα μιλήσουν: η Ελένη Σαββίδου (φιλόλογος, ιστορικός), ο Απόστολος Παπαδημητρίου (Ηλεκτρολόγος Μηχανικός), ο Ηλίας Σπυριδωνίδης (Διδάκτορας Ιταλικής Φιλολογίας  του Α.Π.Θ., μεταφρασιολόγος, μεταδιδακτορικός ερευνητής), η Ελένη Κασάπη, (Ομότιμη Καθηγήτρια μεταφρασιολογίας στο Τμήμα Ιταλικής γλώσσας και φιλολογίας του Α.Π.Θ) και ο Σταύρος  Καμαρούδης, τέως Καθηγητής γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Στην εκδήλωση που συντονίζει ο Μιχάλης Πιτένης, η Φωτεινή Καμίτα (δικηγόρος, Πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Π.Ε. Κοζάνης), θα διαβάσει αποσπάσματα από έργα των Κόντογλου, Πάσχου, Λαδιά, Lacarriere και Placide Deseile, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει Δήμητρα Καραγιάννη (φιλόλογος, Διευθύντρια των εκδόσεων Παρέμβαση).

Η Ευαγγελία Δαμουλή- Φίλια, είναι φιλόλογος Ελληνικής και Γαλλικής γλώσσας, συγγραφέας και Διδάκτορας του Ιονίου Πανεπιστημίου.

 

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια