Ticker

7/recent/ticker-posts

Αεροπορική τραγωδία στο Μάλεμε: Λιποθύμησαν και πνίγηκαν οι πιλότοι του μοιραίου αεροσκάφους

 tragodia maleme

Τα αίτια που οδήγησαν στην πτώση του σκάφους αναμένεται να προσδιορίσει το πόρισμα των μελών της επιτροπής εμπειρογνωμόνων

Σε πνιγμό, πιθανότατα μετά από λιποθυμικό επεισόδιο, αποδίδει η ιατροδικαστική έκθεση ως αιτία θανάτου του 61χρονου Κωνσταντίνου Καραμπίνη, συγκυβερνήτη του μονοκινητήριου σκάφους, που συνετρίβη λίγο μετά τις 6 το απόγευμα της Πέμπτης 9 Νοεμβρίου, στη θάλασσα, σε απόσταση αναπνοής από το ανενεργό αεροδρόμιο του Μάλεμε στον Δήμο Πλατανιά.

Σύμφωνα πάντα με το πόρισμα της ιατροδικαστικής υπηρεσίας, σε πνιγμό μετά από λιποθυμικό επεισόδιο, οφείλεται και ο θάνατος του Θεόδωρου Πάντου, του 60χρονου κυβερνήτη του σκάφους.

Με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά, οι δύο άνδρες φέρονται να ήταν έμπειροι πιλότοι. Ο 60χρονος πιλότος του μονοκινητήριου αεροσκάφους ήταν πρόεδρος της Αερολέσχης Δυτικής Αθήνας και ο 61χρονος συγκυβερνήτης ήταν μέλος της ίδιας αερολέσχης.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο φίλοι και έμπειροι πιλότοι, εντοπίστηκαν από τον ναυαγοσώστη δεμένοι στα καθίσματά τους. Το μικρό αεροσκάφος τύπου Σαβάνα, συνετρίβη σε απόσταση περίπου 300 μέτρων από την ακτή, παρασύρθηκε από τα θαλάσσια ρεύματα και εκβράστηκε σε ύπτια θέση στην ακτή.

Τα συντρίμμια του αεροσκάφους μεταφέρθηκαν σε κλειστό χώρο του αεροδρομίου του Μάλεμε προκειμένου να εξεταστούν από εμπειρογνώμονα και να γίνουν κατανοητά τα αίτια της συντριβής του.

Ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι οι δύο άτυχοι πιλότοι δεν είχαν λάβει άδεια από την Πολεμική Αεροπορία για προσγείωση στο Μάλεμε, ούτε και έγκριση προσγείωσης στο αεροδρόμιο της Σούδας.

Τα αίτια που οδήγησαν στην πτώση του σκάφους αναμένεται να προσδιορίσει το πόρισμα των μελών της επιτροπής εμπειρογνωμόνων. Στην έρευνα συμμετέχουν η ΥΠΑ και η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας.

 

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια