Ticker

7/recent/ticker-posts

Κουτσιανούδια από σπανάκι

Συνταγή: Μεσαϊκου – Μαρκοπούλου Ευαγγελία

Τα παλιά τα χρόνια, όταν έκανα σπανακόπιτα, χρησιμοποιούσαν μόνο τα φύλλα για την πίτα, τις ρίζες της έκαναν φαγητό (μπουρανί) και τα κοτσάνια τα έκανα σαλάτα (κουτσιανούδια). Αυτό ισχύει για όλα τα πράσινα χόρτα για να μην αλλοιωθεί το πράσινο χρώμα τους.

Συστατικά
ρίζες από σπανάκι
λάδι
ξύδι ή χυμό λεμονιού
Λίγο αλάτι

Βήματα
Βήμα 1
Όταν θέλουμε να μαγειρέψουμε σπανάκια και αυτά είναι μεγάλα, τότε μπορούμε να κόψουμε και να κρατήσουμε χωριστά τα χοντρά κοτσάνια και τις ρίζες τους που τους καθαρίζουμε και τις πλένουμε πολύ καλά.

Βήμα 2
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε αρκετό νερό και, όταν αυτό αρχίσει να κοχλάζει, τα ρίχνουμε μέσα και τα αφήνουμε μέχρι να βράσουν, χωρίς να σκεπάσουμε την κατσαρόλα για να μείνει το πράσινο χρώμα τους.

Βήμα 3
Σερβίρουμε με λάδι και χυμό λεμονιού η ξύδι και χοντροκομμένα καρύδια.

Πηγή: Τοπικές Παραδοσιακές Συνταγές Νέου Σουλίου Σερρών
 «ΠΗΓΗ»

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια