![](https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEh_1N2mxPrSdLTDzBkuG767GOWadll9-5zfftl1-3z9Hufq5dpBXtaFUH8RaMVHFstiWwTdKX_8GwuexluDiV7u7igw6rIZzR2zml8a1J4uZAv5datWGNglyFEuGqCfch0rc0m52PKrXvhYTsKLtzJ2cxNhupmPoHrDcxdn8Jr0GG0YS5PSrrIs7o7L9A=w320-h400)
Ένα κλασσικό και νόστιμο φαγητό που ενισχύεται σε γεύση κι αρώματα με το συνδυασμό των λαχανικών και των μυρωδικών
Υλικά
Μερίδες: για 4 μερίδες
Διαδικασία
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα
ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα ελαιολάδου σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το
κρέας για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη δάφνη και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Περιχύνουμε με το κρασί και αφήνουμε 2-3 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τόσο νερό ώστε ίσα να καλύψει το κρέας και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι τα υγρά να κοχλάσουν.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι σχεδόν να γίνει το κρέας.
- Παράλληλα, σε ένα μεγάλο τηγάνι
ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα μανιτάρια
για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να εξατμιστούν τα υγρά τους.
- Ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το κρέας τα σοταρισμένα μανιτάρια μαζί με το λάδι τους, το δεντρολίβανο και λίγο αλατοπίπερο.
- Ελέγχουμε το νερό, που πρέπει να
καλύπτει κατά τα 2/3 το κρέας με τα μανιτάρια και, αν χρειαστεί,
προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό ακόμα.
- Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας.
- Ανακατεύουμε 1/2 κουτάλα της σούπας από το ζουμί του φαγητού με τη μουστάρδα και το αδειάζουμε στην κατσαρόλα.
- Ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
πηγή
http://yiorgosthalassis.blogspot.com
0 Σχόλια