Ticker

7/recent/ticker-posts

Ποιος καφές είναι καλύτερος για την υγεία μου;

Ο καφές αποτελεί πλέον ένα από τα πιο δημοφιλή ροφήματα στον κόσμο. Πολλοί συνηθίζουν να πίνουν αρκετά ποτήρια καφέ μέσα στη μέρα προκειμένου να παραμένουν σε εγρήγορση και να είναι πιο παραγωγικοί. Πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση καφέ σε λογικά πλαίσια, έχει πολύ θετικές επιδράσεις στον οργανισμό μας.

Οι ευεργετικές επιδράσεις του καφέ στην υγεία μας

Πιο συγκεκριμένα, μελέτες έχουν δείξει ότι για τους υγιείς ανθρώπους, η καθημερινή κατανάλωση καφέ μπορεί να μειώσει την εμφάνιση σοβαρών παθήσεων. Αυτές είναι η κύρωση του ήπατος, καρδιακές παθήσεις και διαβήτη τύπου 2. Επιπλέον όσον αφορά τα άτομα με υπέρταση, έρευνες δείχνουν ότι η καθημερινή κατανάλωση καφέ όχι μόνο δεν είναι επικίνδυνη για αυτούς, αλλά τους βοηθάει. Επίσης, ο καφές βοηθάει στη συγκέντρωση και στα αντανακλαστικά. Επιπλέον επειδή έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες, κάνει καλό στο στομάχι και μπορεί να μειώσει το οξειδωτικό στρες!

Πάμε λοιπόν τώρα να δούμε ποιο είδος καφέ είναι καλύτερο για την υγεία μας και γιατί.

1. Ελληνικός καφές

Γενικότερα θεωρείται ένας από τους πιο υγιεινούς καφέδες, ειδικά αν τον πίνετε σκέτο. Ο ελληνικός καφές περιέχει αντιφλεγμονώδεις ουσίες, οι οποίες προστατεύουν τον οργανισμό μας. Ένα φλιτζάνι ελληνικού καφέ περιέχει περίπου 135mg καφεΐνης. Επιπλέον έρευνες έχουν δείξει, ότι όσοι καταναλώνουν περισσότερο ελληνικό καφέ, έχουν λιγότερες πιθανότητες να αποκτήσουν καρδιαγγειακά νοσήματα.

2.Γαλλικός καφές/ Φίλτρου

Ο γαλλικός καφές επειδή περνάει μέσα από φίλτρα μπορεί να απομονώσει τις βλαβερές ουσίες. Ταυτόχρονα όλες οι αντιοξειδωτικές ουσίες περνάνε στον φιλτραρισμένο καφέ. Ο γαλλικός καφές έχει ιδιαίτερη γεύση και πολύ όμορφο άρωμα, πράγμα που το κάνει πολύ ευχάριστο ρόφημα. Αποτελεί επίσης το ίδιο υγιεινός καφές με τον ελληνικό, ειδικά αν δεν προσθέσετε ζάχαρη δίνει μόνο 2 θερμίδες το φλιτζάνι.

3. (Freddo) Espresso ή (Freddo) Capuccinno

Τα δύο αυτά είδη καφέ είναι τα πιο “απαγορευτικά” για την υγεία σας ειδικά σε καθημερινή βάση. Ωστόσο, η κατανάλωση τους δεν θα βλάψει την υγεία σας, αν τα καταναλώνετε με μέτρο και αν φροντίζετε να μην προσθέτετε έξτρα υλικά, που τα κάνουν πιο ανθυγιεινά. Αυτά τα είδη τα επιλέγουν πολλοί άνθρωποι καθημερινά, μιας και έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε καφεΐνη και επομένως προσφέρουν αρκετή ενέργεια. Ένα ποτήρι περιέχει 80mg καφεΐνης. Η ημερήσια πρόσληψη είναι γύρω στα 200-300mg. Για αυτό πρέπει να προσέχετε να μην ξεπερνάτε τα 3 ποτήρια την ημέρα. Ειδικά σε άτομα που δεν είναι συνηθισμένα στην καθημερινή λήψη καφεΐνης, η υπερβολική δόση τέτοιου είδους καφέ, μπορεί να επιφέρει πολύ άσχημα αποτελέσματα.

Υπάρχουν και άλλες παραλλαγές του καφέ espresso και capuccinno, οι οποίες επίσης εντάσσονται στην πιο ανθυγιεινή κατηγορία επομένως πάνω κάτω έχουν και την ίδια επίδραση στην υγεία του οργανισμού μας.

Συνοψίζοντας, η καθημερινή κατανάλωση καφέ με μέτρο, μπορεί να επιφέρει πολύ θετικά αποτελέσματα στην υγεία μας. Η κατανάλωση έως και 3 ποτηριών καφέ την ημέρα μπορεί να αποδειχθεί πολύ καλή για τον οργανισμό μας. Ωστόσο, οφείλουμε να έχουμε στο νου μας ότι η υπερβολική κατανάλωση καφεΐνης μπορεί να προκαλέσει τα αντίθετα αποτελέσματα καθώς επίσης και η μη σωστή επιλογή του κατάλληλου είδους καφέ. Επομένως η φράση παν μέτρον άριστον αποτελεί κανόνα για την κατανάλωση καφέ και θα πρέπει να τη λάβουμε σοβαρά υπόψη μας, για μια πιο υγιεινή ζωή.

Φυσικά για να μπορείτε να απολαύσετε τον αγαπημένο σας καφέ, χρειάζεστε και μια καφετιέρα για να τον φτιάξετε! Βρείτε εδώ όλες τις καφετιέρες μας σε υπέροχες τιμές!΄

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια