Ticker

6/recent/ticker-posts

Σε «κόκκινο» συναγερμό ΕΛ.ΑΣ. και ΕΥΠ υπό τον φόβο τρομοκρατικού χτυπήματος στην Ελλάδα μετά τις επιθέσεις σε Γαλλία και Βέλγιο

TΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ Η ΕΥΠ/ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/EUROKINISSI
TΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ Η ΕΥΠ/ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/EUROKINISSI

Σε συναγερμό βρίσκεται μετά τον πόλεμο που έχει ξεσπάσει στο Ισραήλ η ΕΛ.ΑΣ. και ΕΥΠ υπό τον φόβο τρομοκρατικού χτυπήματος και στη χώρα μας, μετά τις επιθέσεις σε Γαλλία και Βέλγιο.

Όπως επισημαίνουν ανώτατοι αξιωματικοί στο ethnos.gr δεν είναι μόνο η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Κομοτηνή, ή τα νησιά μας όπως η Κως, η Λέσβος και η Σάμος, αλλά όλη η χώρα στο κόκκινο. Κι αυτό, διότι σχεδόν σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν εβραϊκά μνημεία, συναγωγές, σχολεία, τόποι λατρείας ή ιστορικού ενδιαφέροντος, αλλά και άτυπα τζαμιά και χώροι συνάντησης πιστών. Εκτός από αυτά, όπως σχολιάζουν υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. και της ΕΥΠ κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τον αστάθμητο παράγοντα, δηλαδή κάποιος φανατικός ή παρανοϊκός να εκραγεί και να αρχίσει να επιτίθεται αδιακρίτως.

Οι ελληνικές αρχές, όμως, δεν κινούνται σε θολά νερά, αλλά βασίζονται σε έναν «χάρτη» που μετρά σχεδόν 8 χρόνια ζωής. Συγκεκριμένα, βασίζονται στην κοινή βάση δεδομένων ΕΥΠ και ΕΛ.ΑΣ. που έχει δημιουργηθεί ήδη από το 2015 μετά την έκρηξη των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών στη χώρα μας.

Αυτή περιλαμβάνει: ονόματα,  χώρους λατρείας,  άτυπα τζαμιά,  ανενεργούς θύλακες,  άτομα που έχουν προσαχθεί κατά το παρελθόν, άτομα που προχωρούν σε ακραία θρησκευτικά κηρύγματα μίσους και μέλη της οικογένειάς τους που ενδεχομένως συνδράμουν στις δράσεις τους.

Όλες αυτές τις πληροφορίες τις παρέχουν αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής και της Κρατικής Ασφάλειας, αλλά και πράκτορες της ΕΥΠ που επιτηρούν διακριτικά όλους αυτούς τους χώρους και όλους αυτούς τους ανθρώπους, χωρίς καν να καταλάβει κανείς τον ρόλο τους. Μάλιστα, η ροή πληροφοριών αυτής της βάσης δεδομένων είναι καθημερινή και αδιάκοπη εδώ και 8 χρόνια. 

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr μόνο για την Αττική τις τελευταίες ημέρες έχουν γίνει δεκάδες προσαγωγές ατόμων στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, -ανάμεσά τους αρκετοί Ιρανοί- στο πλαίσιο της γενικής επιφυλακής που βρίσκονται οι ελληνικές Αρχές. 

Οι δυνάμει στόχοι

Στα έγγραφα που έχουν σταλεί στις αρμόδιες υπηρεσίες μόνο για την Αττική αναφέρονται πάνω από 150 στόχοι.  Πέρα από τα σημεία ισραηλινού ή παλαιστινιακού ενδιαφέροντος (πρεσβείες, σχολεία, χώροι λατρείας, κ.λπ.), σε αυτά αναφέρονται τόσο η Βουλή των Ελλήνων, το Ζάππειο, ο Εθνικός Κήπος και η Ακρόπολη όσο και όλοι οι σταθμοί μετρό και ΗΣΑΠ, εμπορικά κέντρα, πολυσύχναστοι δρόμοι (Ερμού, Μοναστηράκι, κ.λπ.) και εν γένει όλα τα σημεία όπου συνωστίζεται κόσμος.

Σε απόλυτη επιφυλακή είναι οι ελληνικές Αρχές και για όσους εισέρχονται τώρα στη χώρα μας. Κλιμάκια της ΕΥΠ, άλλωστε, βρίσκονται σταθερά στα νησιά μας και στον Έβρο χαρτογραφώντας τις νέες μεταναστευτικές ροές. Παράλληλα, ελέγχους τις τάσεις μέσα στα ΚΥΤ και σαρώνουν αναρτήσεις και προφίλ στα social media, αναζητώντας για τους λεγόμενους «μοναχικούς λύκους».

Ψάχνουν, δηλαδή, για άτομα που παρόλο που αν και συνήθως εμφανίζονται να δρουν μόνα τους και χωρίς καμία εξωτερική βοήθεια, στην πραγματικότητα διατηρούν στενές επαφές με επιχειρησιακές ομάδες της Ισλαμικής ή άλλης μορφής τρομοκρατίας. Δεν αποκλείεται, όμως, να ενεργούν και από μόνα τους, όπως έχουμε δει ουκ ολίγες φορές σε τρομοκρατικά χτυπήματα στην Ευρώπη, όπως υπογραμμίζουν εμπειρότατα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά τους: 

  • Συνήθως είναι άνθρωποι που δεν πηγαίνει ο νους
  • Φιλήσυχοι 
  • Δεν εκφράζουν πολιτικές πεποιθήσεις 
  • Έχουν έντονο ιδεολογικοθρησκευτικό υπόβαθρο 
  • Βαθιά ριζοσπαστικοποιημένα άτομα 
  • Αποφασισμένοι να χάσουν τη ζωή τους για να γίνουν μάρτυρες 
  • Δρουν πάντα με σχέδιο 
  • Μούσι (ιδίως παλαιότερα, παίρνουν τα μέτρα τους) 
  • Ενδυμασία (εξελίσσονται κι αυτοί) 
  • Κυρίως δρουν σε χώρες όπου υπάρχει έντονο ισλαμικό στοιχείο 

Όλες αυτές τις ημέρες οι ελληνικές Αρχές είναι σε συνεχή επαφή με τις αρμόδιες υπηρεσίες άλλων ευρωπαϊκών χωρών και καταγράφεται έντονη ανταλλαγή πληροφοριών, ενώ υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι τονίζουν ότι δεν υπάρχει για την ώρα οποιαδήποτε πληροφορία περί επίθεσης επί ελληνικού εδάφους.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια