Ticker

7/recent/ticker-posts

ΟΡΙΣΤΙΚΟ: Η Disney ακύρωσε τη σειρά με τον Μουσταφά Κεμάλ

ΟΡΙΣΤΙΚΟ: Η Disney ακύρωσε τη σειρά με τον Γενοκτόνο Μουσταφά Κεμάλ
ΟΡΙΣΤΙΚΟ: Η Disney ακύρωσε τη σειρά με τον Μουσταφά Κεμάλ

Πριν από ένα μήνα το Σωματείο Δράσης "Νίκος Καπετανίδης" ανέδειξε ένα θέμα σύμφωνα με το οποίο η Αρμενική Εθνική Επιτροπή των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής καλούσε επίμονα την εταιρία παραγωγής Disney να ακυρώσει την παραγωγή και προβολή της σειράς "Ataturk" με θέμα τα "κατορθώματα" του Μουσταφά Κεμάλ εν όψει της επετείου των 100 ετών από την ίδρυση της γειτονικής χώρα.

Η πίεση των Αρμενίων είχε αποτέλεσμα γιατί πριν λίγο η ANCA, η Αρμενικη Εθνική Επιτροπή της Αμερικής έκανε γνωστό ότι η Disney ακύρωσε οριστικά όλο το περιεχόμενο με τον Μουσταφά Κεμάλ.

Ένα τέτοιο «ντοκιμαντέρ» εντάσσεται στην προπαγάνδα της σύγχρονης Τουρκίας που επιχειρεί με κάθε τρόπο να ανατρέψει την εικόνα της όχι μόνο σε σχέση με το παρελθόν της αλλά και το παρόν της.

Σε συνέχεια όλων των παραπάνω, η Τουρκία ξεκίνησε έρευνα κατά της Disney μετά την αφαίρεση της σειράς "Atatürk" από το περιεχόμενό της όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής του Ανώτατου Συμβουλίου Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης (RTÜK), Ebubekir Şahin.

Η απόφαση να αφαιρεθεί η σειρά «Atatürk» από το Disney+ έχει πυροδοτήσει ανησυχίες και συζητήσεις στην Τουρκία.

Με ανακοίνωση του το Σωματείο Δράσης "Νίκος Καπετανίδης" τονίζει: εξαρχής ενημερώσαμε την Ελληνική κοινή γνώμη για την καμπάνια ακύρωσης της τηλεοπτικής σειράς για τον Γενοκτόνο Μουσταφά Κεμάλ, που παρήχθη με πόρους της Disney μεταξύ άλλων, από την Αρμενική Εθνική Επιτροπή των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Ύστερα από ταλαντεύσεις εβδομάδων της εταιρείας, η Αρμενική Εθνική Επιτροπή των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής ανακοίνωσε χθες την ακύρωση της προβολής της σειράς αυτής, που προσέβαλε την μνήμη των θυμάτων του Κεμαλισμού.

Ενώσαμε τις μικρές μας δυνάμεις από την πρώτη στιγμή. Οι αντιδράσεις στην Τουρκία από όσα μελετούμε είναι ακραίες και φτάνουν στα όρια της Ύβρεως κατά των θυμάτων, αποδεικνύοντας ότι το σύγχρονο Τουρκικό κράτος δεν επιθυμεί να αναγνωρίσει το Γενοκτόνο παρελθόν του και ετοιμάζεται να επαναλάβει τα ίδια αν παραστεί ανάγκη προς τιμή του "Διοικητή Γαζή Μουσταφά Κεμάλ και της αιώνιας πατρίδας Τουρκίας".

Το μήνυμα αυτό οφείλει να το λάβει και η Ελληνική πλευρά. Με ποιόν θα καθίσει στο ίδιο τραπέζι συζητήσεων.

Ένα κράτος που όχι μόνο δεν αναγνωρίζει τα εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας που διέπραξε, αλλά απειλεί με μπούλιγκ και τους απογόνους των θυμάτων του.

Εμείς θα παραμείνουμε σταθεροί στις θέσεις μας. Πρώτα Αναγνώριση των Γενοκτονιών. Ως απαράβατος όρος κάθε συζήτησης.
 
πηγή:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια