Ticker

7/recent/ticker-posts

Αναγκαστική προσγείωση στη Νάπολη: Επιβάτης περιγράφει την «πτήση τρόμου»

 
Επιβάτης της πτήσης... τρόμου από τη Θεσσαλονίκη, που προσγειώθηκε εκτάκτως στη Νάπολη, περιγράφει τις στιγμές που έζησε μέσα στο αεροσκάφος.

«Μας θύμισε την τραγωδία με το Helios» λέει επιβάτης της πτήσης που προχώρησε σε αναγκαστική προσγείωση στη Νάπολη λόγω βλάβης. Ο Αλέξανδρος Καραγκούνης που ήταν μέσα στο αεροπλάνο που έκανε την πτήση από Θεσσαλονίκη για Βαρκελώνη, μαζί με 155 επιβάτες και έξι μέλη πληρώματος, μιλά για την εφιαλτικές στιγμές που έζησε στον αέρα. «Και ο πιλότος είπε ότι αυτό είναι κάτι που θα το θυμόμαστε και θα το λέμε στα εγγόνια μας», σημείωσε.

Ο κ. Καραγκούνης είπε: «Κατά τη διάρκεια της πτήσης αισθανθήκαμε μια ζαλάδα και τότε έπεσαν οι μάσκες οξυγόνου. Αμέσως οι αεροσυνοδοί φώναζαν προσδεθείτε και φορέστε τις μάσκες, ενώ έτρεχαν πανικόβλητες με φιάλες οξυγόνου και τότε ο πιλότος άρχισε να ανακοινώνει έκτακτη προσγείωση, emergency landing prepare. Το αεροπλάνο άρχισε να χάνει απότομα ύψος, να κάνει μια βουτιά, με αποτέλεσμα το κεφάλι όλων να πάει να σπάσει και τότε αντιλήφθηκα ότι πραγματικά πέφτουμε. Δεν προλάβαμε να συνειδητοποιήσουμε τι συνέβη γιατί το κεφάλι και οι αισθήσεις όλων ήταν στα χαμένα. Τότε μόλις έφτανε το αεροπλάνο μετά από πέντε λεπτά στο αεροδρόμιο της Νάπολης το ίσιωσε ξαφνικά ο πιλότος και το προσγείωσε ευτυχώς με ασφάλεια και είμαστε όλοι καλά».

Ο επιβάτης της πτήσης, μιλώντας στο Open, ανέφερε ακόμη: «Τα προβλήματα με πονοκέφαλο και πόνο στα αφτιά συνεχίζονται. Μας είχαν στο αεροδρόμιο της Νάπολης για περίπου τέσσερις ώρες, χωρίς καμία υποστήριξη. Επί μια ώρα ήμασταν στο αεροπλάνο και δεν μας κατέβασαν όταν φτάσαμε στη Νάπολη ενώ εκείνη τη στιγμή θέλαμε να βγούμε να πάρουμε αέρα, είχαμε σκάσει».

Συνεχίζοντας, ο κ. Καραγκούνης είπε πως και ο πιλότος ανέφερε στους επιβάτες ότι αυτό είναι κάτι που «θα το θυμόμαστε και θα το λέμε στα εγγόνια μας». «Γιατί όντως αυτό δεν έχει ξανασυμβεί. Αυτό πρέπει να ήταν μια βλάβη που μπορούσε να είχε ένα τραγικό αποτέλεσμα και μας θύμισε την τραγωδία με το "Ήλιος" που είχε γίνει. Ήταν ίδια η κατάσταση, ενήργησε πολύ γρήγορα ο πιλότος», συμπλήρωσε.

Η ανακοίνωση της Aegean

Σημειώνεται πως η Aegean Airlines, σε ανακοίνωσή της ανέφερε πως υπήρξε ένδειξη σταδιακής αποσυμπίεσης στην καμπίνα του αεροσκάφους. Η ανακοίνωση της εταιρείας: «H Aegean ενημερώνει ότι στην πτήση Α3 560 από Θεσσαλονίκη για Βαρκελώνη με 156 επιβάτες και 6 μέλη πληρώματος υπήρξε ένδειξη σταδιακής αποσυμπίεσης στην καμπίνα του αεροσκάφους. Ο κυβερνήτης, όπως προβλέπουν οι διαδικασίες, ζήτησε άδεια αναγκαστικής προσγείωσης στο πλησιέστερο αεροδρόμιο της Νάπολης. Όλοι οι επιβάτες αποβιβάστηκαν με ασφάλεια και η εταιρεία έχει ήδη αποστείλει άλλο αεροσκάφος, προκειμένου οι επιβάτες να συνεχίσουν το ταξίδι τους και να μεταβούν στον τελικό τους προορισμό». 

 

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια