Ticker

6/recent/ticker-posts

Αρχιερατικός Εσπερινός στον Άγιο Νικόλαο Μικροκάστρου στην εορτή της ανακομιδής των λειψάνων του Αγίου Νικολάου [βίντεο-φωτο]

20 Μαΐου ως γνωστό εορτάζεται η ανακομιδή (και μετακομιδή) των Ιερών λειψάνων του Αγίου Νικολάου, επισκόπου Μύρων της Λυκίας και το Χωριό Μικρόκαστρο πανηγύρισε σήμερα με Αρχιερατικό εσπερινό παρουσία των Ιερών λειψάνων του Αγίου Νικολάου (λείψανα που φυλάσσονται στην Ιερά μονή του Χωριού) χοροστατούντος του οικείου Μητροπολίτη Σισανίου & Σιατίστης κ.κ. Αθανασίου μαζί με Ιερείς της Μητροπόλεως. 


Φωτογραφίες

  

 

Κατά το πέρας του Εσπερινού και αφού ψάλθηκαν οι 3 στάσεις των εγκωμίων του Αγίου Νικολάου με Ευλογητάρια, ακολούθησε περιφορά των ιερών λειψάνων σε όλο το Χωριό.


Επίσης να πούμε στον εσπερινός παραβρέθηκε και ο Μεγάλος (καταγόμενος από το Μικρόκαστρο) Ευεργέτης και άρχοντας Μαΐστορας του οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Κων/νος Παπανικολάου μετά της Συζύγου του κ. Ελένης Παπανικολάου.

Μετά το τέλος του πανηγυρικού αυτού εσπερινού ακολούθησε τράπεζα με εδέσματα-κεράσματα στην αίθουσα της εκκλησίας που βρίσκεται μέσα στον αύλειο χώρο.
 

βίντεο-φωτογραφίες:
Διονύσης Μπόσιακας



 


 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια