Ticker

6/recent/ticker-posts

“Πράσινο φως” για την εγκατάσταση δυο φωτοβολταϊκών σταθμών της εταιρείας «North Solar Α.Ε.» στην Δ.Ε. Ασκίου του Δήμου Βοΐου

“Πράσινο φως” έδωσε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου -Δυτικής Μακεδονίας για την εγκατάσταση δυο φωτοβολταϊκών σταθμών της εταιρείας «North Solar Α.Ε.» στη δημοτική ενότητα Ασκίου του Δήμου Βοΐου.

Αναλυτικότερα πρόκειται για δύο φωτοβολταϊκούς σταθμούς ισχύος 143,638 MW στη θέση «Μανδριά – Καραμούζι – Καστρέλλι» της Δημοτικής Ενότητας Ασκίου του Δήμου Βοΐου και 56,012 MW, στη θέση «Τσουκάρι» επίσης της Δημοτικής Ενότητας Ασκίου, με φορέα του έργου την εταιρεία «Nortolar A.E.h Solar Α.Ε.». Σύμφωνα με την σχετική άδεια, τα εν λόγω έργα θα συνδεθούν σε νέο Υποσταθμό (Υ/Σ Γαλατινής) ανύψωσης τάσης 33/150kV, ο οποίος θα συνδεθεί με το Σύστημα στο νέο «ΚΥΤ Κοζάνης», τεχνολογίας GIS.

Η North Solar Α.Ε. έχει πλάνο ανάπτυξης φωτοβολταϊκών συνολικής ισχύος 500 MW στη Δυτική Μακεδονία και ελέγχεται από ένα πολυμετοχικό σχήμα, στο οποίο συμμετέχουν οι αδερφοί Χρήστος και Παναγιώτης Πετρόχειλος (ιδρυτές της Kiefer που αναπτύσσεται σε έργα ΑΠΕ), η ΜES Eνεργειακή (θυγατρική της εταιρείας Μεσόγειος, με δραστηριότητα στον τομέα της διαχείρισης αποβλήτων και υδάτινων πόρων) και 14 ακόμη φυσικά πρόσωπα. Σημειωτέον ότι το 49% της North Solar Α.Ε. ανήκει στη ΔΕΠΑ Εμπορίου.

πηγή

kozan.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια