Ένα λάθος που κάνουμε οι περισσότεροι και μπορεί να μας στοιχίσει ακριβά σχετίζεται με τον αριθμό των κλειδιών που τοποθετούμε μαζί με εκείνο που χαρίζει ζωή στον κινητήρα του αυτοκινήτου μας.
Το περίφημο «γύρισμα» στην κλειδαριά της μίζας είναι μια διαδικασία η οποία επαναλαμβάνεται εκατοντάδες-χιλιάδες φορές κατά τη διάρκεια της ζωής ενός αυτοκινήτου.
Μια φαινομενικά απλή και καθημερινή διαδικασία, η οποία ωστόσο μπορεί να αποδειχθεί καταστροφική αν δεν ακολουθήσουμε κάποιους βασικούς κανόνες λειτουργίας.
Το μεγάλο λάθος, λοιπόν, που κάνουν πολλοί και σχετίζονται με τα κλειδιά του αυτοκινήτου είναι η τοποθέτηση πολλών κλειδιών που βρίσκονται τοποθετημένα στο ίδιο «μπρελόκ» με εκείνο που φιλοξενεί το κλειδί της μίζας.
Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Ορισμένοι ίσως έχετε αναρωτηθεί πώς μπορούν τα κλειδιά στο προσωπικό σας μπρελόκ να έχουν κάποια επίδραση διακόπτη της ανάφλεξης. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η ύπαρξη πολλών κλειδιών στο μπρελόκ μπορεί να προκαλέσει ζημιά στα ευαίσθητα εσωτερικά εξαρτήματα του «αφαλού» της ανάφλεξης, καθώς δεν έχει σχεδιαστεί για να κρατά πολύ βάρος.
Όπως αντιλαμβάνεστε, ο διακόπτης της ανάφλεξης δεν έχει σχεδιαστεί για να αντέχει πολύ βάρος πάνω του και όταν κρεμάτε ένα βαρύ μπρελόκ στον διακόπτη της ανάφλεξης, κάθε δόνηση και στροφή θα φθείρει και σταθερά όλα τα ευαίσθητα εσωτερικά μέρη του μηχανισμού.
Το πρόβλημα δεν είναι τα ίδια τα κλειδιά και το πλήθος τους στο μπρελόκ, αλλά το συνολικό τους βάρος. Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει απάντηση από ειδικό για το πόσα κλειδιά μπορεί να έχει ένα μπρελόκ αυτοκινήτου, οι περισσότεροι συμφωνούν ότι πέντε ή έξι κλειδιά θα πρέπει να είναι το μέγιστο.
Η πιο σοφή κίνηση βέβαια είναι να έχετε το κλειδί του αυτοκινήτου στο δικό του μπρελόκ, με σκοπό να μην υπάρχει αιωρούμενο βάρος στον διακόπτη της ανάφλεξης. Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά μία τέτοια κίνηση μπορεί να σας γλυτώσει από δαπανηρές επισκευές.
0 Σχόλια