Ticker

6/recent/ticker-posts

Πέθανε ο ηθοποιός Χρήστος Μπίρος με καταγωγή από την Εράτυρα Βοΐου

Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο, καθώς έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Χρήστος Μπίρος σε ηλικία 73 ετών. Τη θλιβερή είδηση έκανε γνωστή με ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, η Κάκια Ιγερινού.

“Μεγάλη Δευτέρα 2023 αποχαιρετούμε με οδύνη τον πολυαγαπημένο φίλο και συνεργάτη Χρήστο Μπίρο”, έγραψε η Κάκια Ιγερινού στη λεζάντα της ανάρτησής της.

Ο Χρήστος Μπίρος γεννήθηκε στην Εράτυρα Κοζάνης στις 5 Φεβρουαρίου του 1950. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη όπου σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Μακεδονικού Ωδείου. Ηθοποιός που διακρίθηκε στο κλασικό και το νεότερο θέατρο ερμηνεύοντας με την ίδια επιτυχία ρόλους δραματικούς, κωμικούς, αλλά και ρόλους αρχαίου δράματος και κωμωδίας.
Συνεργάστηκε με τους σπουδαιότερους σκηνοθέτες και ηθοποιούς, ενώ υπήρξε στενός συνεργάτης του αείμνηστου Μίνου Βολανάκη, όπου το 1981 εγκαινίασαν για πρώτη φορά τις γιορτές των Βράχων στα Νταμάρια του Βύρωνα, της Κοκκινιάς και της Πετρούπολης. Έπαιξε όμως και στην τηλεόραση. Το 2000 έπαιξε στην σειρά “Περί ανέμων και υδάτων”, το 2006 στην σειρά “Επτά θανάσιμες πεθερές” στην “Παριανή Πεθερά” και ως guest star στην σειρά “Λάκης ο γλυκούλης” το 2009.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια