Ticker

6/recent/ticker-posts

Εξιχνιάσθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Γρεβενών πλήθος κλοπών στην ευρύτερη περιοχή των Γρεβενών και σε περιοχή της Κοζάνης

Εξιχνιάσθηκαν, ύστερα από πολύμηνη, ενδελεχή και εμπεριστατωμένη  έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Γρεβενών, συνολικά 40 περιπτώσεις διακεκριμένων κλοπών, κλοπών-διαρρήξεων και απόπειρες κλοπών, εκ των οποίων 27 τετελεσμένες και 13 σε απόπειρα, που διαπράχθηκαν κατά το χρονικό διάστημα τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του έτους 2021 έως το Δεκέμβριο του έτους 2022, σε Ιερούς Ναούς, οικίες-αποθήκες, οχήματα δημοσίας χρήσεως, κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και οίκημα πολιτιστικού συλλόγου, στην ευρύτερη περιοχή των Γρεβενών και σε περιοχή της Κοζάνης.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν 6 ημεδαποί, τρεις 22χρονοι, δύο 19χρονοι (άνδρας και γυναίκα) και ένας ανήλικος, κατόπιν ενταλμάτων σύλληψης που εκδόθηκαν σε βάρος τους από την κα. Ανακρίτρια Γρεβενών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, από κοινού και κατ’ εξακολούθηση. Επιπλέον, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τους, για σύσταση εγκληματικής ομάδας με σκοπό τη διάπραξη διακεκριμένων κλοπών και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, κατά περίπτωση.

Συγκεκριμένα, μετά από ενδελεχή αστυνομική έρευνα, καθώς και από τη διερεύνηση, οργάνωση και ανάλυση δεδομένων και στοιχείων που συγκεντρώθηκαν διαπιστώθηκε ότι, οι ανωτέρω  χρησιμοποιώντας την ίδια μεθοδολογία (modus operandi), παραβίαζαν τις θύρες ή τα ερμάρια ή κατά περίπτωση τα μέρη στα οποία φυλάσσονταν τα χρήματα ή άλλα αντικείμενα αξίας και αφού τα αφαιρούσαν, επιβιβάζονταν στα οχήματά τους και απομακρύνονταν από τα σημεία.

Αναλυτικότερα, οι προαναφερόμενοι διέπραξαν συνολικά 40 κλοπές-διαρρήξεις και απόπειρες κλοπών, εκ των οποίων 29 τελέστηκαν σε Ιερούς Ναούς, 5 σε οικίες – αποθήκες, 3 σε επιβατικά αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως, 1 σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στη ευρύτερη περιοχή των Γρεβενών και 2 σε οίκημα πολιτιστικού συλλόγου, σε περιοχή της Κοζάνης.

Από τη συνεχιζόμενη έρευνα διαπιστώθηκε ότι, τις 39 περιπτώσεις κλοπών διέπραξαν από κοινού τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, ενώ τη 1 την είχε διαπράξει ο ένας 22χρονος μόνος του.

Η συνολική αξία των κλαπέντων αντικειμένων, χρημάτων αλλά και των φθορών που προκλήθηκαν ανέρχεται τουλάχιστον στο χρηματικό ποσό των 8.275 ευρώ.

Κατόπιν των ενταλμάτων σύλληψης που εκδόθηκαν σε βάρος τους,  οργανώθηκε επιχείρηση από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Γρεβενών και της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Γρεβενών, χθες (06-03-2023) και σήμερα (07-03-2023) τις πρωινές ώρες στα Γρεβενά, όπου εντοπίστηκαν οι 6 ημεδαποί και συνελήφθησαν, ενώ σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες και σε αποθήκη, ιδιοκτησίας των δραστών, σε περιοχή και στην πόλη των Γρεβενών, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

•             διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία,

•             -1- περίστροφο,

•             -3- αεροβόλα, εκ των οποίων -2- τυφέκια και -1- πιστόλι,

•             -13- φυσίγγια κρότου,

•             -9- φυσίγγια αεροβόλου τυφεκίου,

•             -5- μαχαίρια,

•             -6- βέλη βαλλίστρας,

•             -1- βαλλίστρα,

•             -1- θήκη ξιφολόγχης,

•             -1- κυτίο με μεταλλικά σφαιρίδια αεροβόλου πιστολιού,

•             -1- λειψανοθήκη,

•             -9- συσκευές κινητών τηλεφώνων και 6 κάρτες sim,

•             -1- συσκευή αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων,

•             χρηματικό ποσό των -866,10- ευρώ,

•             χρυσαφικά και διάφορα αντικείμενα.

 Από το Τμήμα Ασφάλειας Γρεβενών συνεχίζεται η προανάκριση για την τυχόν συμμετοχή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα. Ανακρίτρια Γρεβενών.

ΕΡΤ Κοζάνη: Μάκης Νασιάδης

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια