Ticker

6/recent/ticker-posts

Ένα μικρό, μέγα διατροφικό θαύμα!

Τα κελυφωτά φιστίκια FIVETWENTY, προέρχονται από την Αίγινα και φέρουν πιστοποίηση βιολογικού προϊόντος.

Χαρακτηρίζονται ως υπερτροφή, χάρη στην υψηλή διατροφική τους αξία και στις ευεργετικές, για τον ανθρώπινο οργανισμό, ιδιότητες που οφείλονται στα θρεπτικά στοιχεία και στα βιοενεργά συστατικά τους.

Είναι πλούσια σε φαινολικά οξέα, που προσδίδουν αντιοξειδωτική, αντικαρκινική και αντιφλεγμονώδη ιδιότητα. Επίσης, σε φλαβονοειδή που αντιδρούν με τις ελεύθερες ρίζες και αποτρέπουν τη δημιουργία του οξειδωτικού στρες, το οποίο ευθύνεται για σοβαρές ασθένειες και αυτοάνοσα νοσήματα.

Πηγή ενέργειας

Τα κελυφωτά φιστίκια αποτελούν πηγή ενέργειας, καθώς περιέχουν πολλές βιταμίνες, ιδίως του συμπλέγματος Β το οποίο μετατρέπει το λίπος, τις πρωτεΐνες και τους υδατάνθρακες σε ενέργεια.

Πιο συγκεκριμένα, η νιασίνη (βιταμίνη Β3) είναι υπεύθυνη για τη δημιουργία και την επιδιόρθωση του DNΑ. Ενισχύει την «καλή» χοληστερίνη HDL, ενώ ταυτόχρονα έχει τη δυνατότητα να ρίξει την «κακή» LDL.

Το φυλλικό ή φολικό οξύ (βιταμίνη Β9) που, επίσης, περιέχεται στα φιστίκια, είναι πολύ σημαντικό για την καλή λειτουργία του μεταβολισμού. Είναι απαραίτητο συστατικό του ανθρώπινου οργανισμού και ιδίως των γυναικών, τους πρώτους μήνες κυήσεως.

Επιπλέον, το παντοθενικό οξύ, γνωστό και ως βιταμίνη Β5, περιέχεται σε σημαντικές ποσότητες στα φιστίκια. Έχει ιδιότητες που λειτουργούν ευεργετικά σε δέρμα, μαλλιά και μάτια.

Όλα τα παραπάνω καθιστούν τα κελυφωτά φιστίκια ένα τρόφιμο πολύ σημαντικό για την υγεία του ανθρώπινου οργανισμού που οδηγεί στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, στην ευεξία του σώματος και στην μακροζωία.

πηγή

diatrofi.gr 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια