Ticker

6/recent/ticker-posts

“Έρχεται” ειδική διαδικτυακή εφαρμογή (Native App), με τ’ όνομα “DYTIKI PERIFEREIA”, με αντικείμενο την οδική ασφάλεια

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του kozan.gr,  με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας πραγματοποιήθηκε συνάντηση με Θέμα την «Οδική Ασφάλεια» όπου συμμετείχαν Διοικητές Τροχαίας Κοζάνης, Εορδαίας, Φλώρινας, Καστοριάς και Γρεβενών, ο υπεύθυνος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας για την οδική ασφάλεια και φορείς της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Στο επιχειρησιακό σχέδιο εγκρίθηκε ομόφωνα η δημιουργία μιας ειδικής διαδικτυακής εφαρμογής (Native App) με τ’ όνομα DYTIKI PERIFEREIA. Θα είναι στην διάθεση των χρηστών και των πολιτών της Δυτικής Μακεδονίας οι οποίοι θα συμμετέχουν ενεργά μέσω αυτής στον τομέα της οδικής ασφάλειας υποβοηθώντας το έργο των υπηρεσιών στον πυλώνα των υποδομών και της κατάστασης του οδικού δικτύου. Μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής οι πολίτες μέσω της εγκατάστασης στην συσκευή του κινητού τους και με απλή εγγραφή θα μπορούν:

1)  Να αναφέρουν προβλήματα στο οδικό δίκτυο (Εγνατία Οδό, Εθνικό, Επαρχιακό και δημοτικό οδικό δίκτυο) μέσω φωτογραφιών συνοδευόμενες από πληροφορίες.
2)  Να αναφέρουν διαπιστώσεις για το οδικό δίκτυο (π.χ. πινακίδες)
3) Να κάνουν προτάσεις για βελτιώσεις σε θέματα σχετικά με το οδικό δίκτυο.
4) Να συμμετέχουν ως ενεργοί πολίτες σε ερωτηματολόγια που αφορούν θέματα οδικής ασφάλειας
5) Να λαμβάνουν ειδοποιήσεις για ζητήματα που σχετίζονται με την οδική ασφάλεια.

Η δαπάνη που εγκρίθηκε για τη χρηματοδότηση της διαδικτυακής εφαρμογής ανέρχεται στα 10.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).

kozan.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια