Ticker

6/recent/ticker-posts

"Στέλνουμε τα όνειρα μας στον ουρανό με έναν χαρταετό!" [Βίντεο - Φωτογραφίες]

Μέσα από την μουσική και τις χειροτεχνίες, Σχολεία του Βοΐου σας εύχονται Καλή Σαρακοστή!

Ο Δήμος Βοΐου μέσω του Αντιδημάρχου κ. Ναούμ Τσιαούση (που ξεκίνησε την ιδέα) θέλησε να δώσει την ευκαιρία σε παιδιά Σχολείων του Βοΐου να εκφραστούν και να χαρίσουν στου Πολίτες του Δήμου (και όχι μόνο του Βοΐου..) λίγες στιγμές χαράς μέσα από από την μουσική και τις Χειροτεχνίες. Το 1ο βίντεο που θα δείτε παρακάτω είναι ένα μουσικό-ορχηστρικό κομμάτι από το Σύνολο Λαϊκής Μουσικής του σχολείου που διδάσκει ο καθηγητής του μπουζουκιού κ. Κωνσταντίνος Παλαγγας, με τίτλο "Χαρταετοί"  από του Μίκη Θεοδωράκη (με την ευκαιρία και της καθαράς Δευτέρας που είναι αύριο) Το ορχηστρικό αυτό κομμάτι (όπως και στο επόμενο..) είναι πλαισιωμένο με πλάνα και φωτογραφίες από τις εργασίες των παιδιών για την κατασκευή των Χαρταετών. Το 2ο βίντεο είναι ένα Χορωδιακό κομμάτι με τίτλο "Φωτιά στα Σύνορα της Γης!" από το 2ο Δημοτικό σχολείο Σιάτιστας, με την επιμέλεια της δασκάλας μουσικής κ. Μαρίας Καλεμκερίδου.

Τα σχολεία και παιδιά που έλαβαν μέρος είναι:

  • Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας Κωνσταντίνος & Ελένη Παπανικολάου (Μουσική και Χειροτεχνίες) με την επιμέλεια της κ. Μαρίας Κουζιάκη και 
  • 1ο Δημοτικό (Χειροτεχνίες)
  • 2ο Δημοτικό Σιάτιστας (Χορωδία) με την επιμέλεια της μουσικοδιδασκάλου κ. Μαρίας Καλεμκερίδου
  • Δημοτικό Σχολείο Γαλατινής
  • Δομή Πενταλόφου

 1ο Βίντεο 

2οΒίντεο


*Η ηχητική υποστήριξη έγινε από τον καθηγητή του παραδοσιακού κλαρίνου κ. Γεώργιο Σκηπηταρη. Η κ. Αναστασία Ματσαριδου, καθηγήτρια καλλιτεχνικών φιλοτέχνησε το χαρταετό μαζί με τους μαθητές και τις μαθήτριες του τμήματος Α2 γυμνασίου.

Βίντεο - Μονταζ:

π. Κωνσταντίνος Βασιλειάδης

Διονύσης Μπόσιακας

Φωτογραφίες:

(Μουσικό Σχολείο)

 

 


(1ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας

 


 
 
Δημοτικό Σχολείο Γαλατινής

 Δομή Πενταλόφου




Καλή Σαρακοστή σε όλους!!

και όπως λέει και ο πάτερ Κωνσταντίνος.. ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ ΣΤΟ ΒΟΙΟ!

*σημ. 

κάποια πλάνα και φώτο είναι από το διαδίκτυο..


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια