Ticker

6/recent/ticker-posts

Μίλτος Τεντόγλου: Τους... έδωσε τα παπούτσια στο χέρι και τώρα τα δημοπρατεί για τα παιδιά στην Τουρκία


Η «απάντηση» του Έλληνα Ολυμπιονίκη στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου και το... γλέντι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Ήταν να μην τον εκνευρίσουν. Ο Μίλτος Τεντόγλου έχει τον τρόπο να απαντάει με τις επιδόσεις του σε όσους του... σπάνε τα νεύρα. Το έκανε το 2021 στο Τόκιο με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο άλμα εις μήκος στους Ολυμπιακούς Αγώνες με άλμα στα 8.41μ ευχαριστώντας τότε την κοπέλα του που του «σπάει τα νεύρα» πριν τους αγώνες και μετά ο ίδιος κατεβαίνει… τσιτωμένος.

Το έκανε και τώρα όταν η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου του ακύρωσε το άλμα στα 8,40 μ. στο μίτινγκ του Τόρουν στην Πολωνία επειδή φορούσε μια limited edition σειρά αγωνιστικών παπουτσιών που απαγορεύεται να χρησιμοποιείται σε αγώνες μήκους και τα οποία δεν έχουν καμία ουσιαστική διαφορά πέραν από το... χρώμα από αυτά που συνηθίζει να φοράει και να «πετάει».

«Δεν με νοιάζει για το άλμα στα 8.40μ. Μπορώ να το πηδήξω ότι διάολο θέλω. Είναι απλώς άδικο. Είμαι αηδιασμένος. Και το αστείο είναι ότι την προσεχή εβδομάδα θα φορέσω τα ίδια παπούτσια σε διαφορετικό χρώμα οπότε θα «εγκριθούν», είχε πει ο χρυσός Ολυμπιονίκης του μήκους και το έκανε.

Λίγες ημέρες μετά την ακατανόητη απόφαση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου να ακυρώσει το άλμα του στα 8,40 μ., πήγε στο Λιεβέν της Γαλλίας και στο 4ο άλμα του προσγειώθηκε στα 8.41μ., σημειώνοντας ξανά την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο.

Αμέσως μετά την επιτυχία του στη Γαλλία, ο Τεντόγλου ανέβασε ένα στόρι στο Instagram, ευχαριστώντας τους Έλληνες για την υποστήριξη που του παρείχαν στην αδικία που υπέστη.


«Οι κριτές δεν ήξεραν τι τους γίνεται. Γέλασα πολύ» είπε για τα σχόλια στο Twitter
«Ήταν απαράδεκτο αυτό που έγινε, ήταν προσβολή και για άλλους αθλητές και για αυτό πολλοί ξένοι αθλητές με υποστήριξαν αμέσως. Καλά οι Έλληνες, εντάξει… Γέλασα πολύ, δεν το περίμενα και τους ευχαριστώ όλους», είπε κατά την άφιξη του ο Μίλτος, έχοντας ξαναβρεί την ηρεμία του μετά την περιπέτεια των τελευταίων ωρών.
 
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε πως ένα παπούτσι δεν κάνει τον αθλητή και το ξέρουν όλοι αυτό.
Σε άλλη ερώτηση είπε πως προσπάθησε να εξηγήσει ότι είναι αδικία. «Ψάχνονταν, δεν ήξεραν τι τους γίνεται και τελικά είπαν ότι απαγορεύεται αυτό το καρφί στο παπούτσι, αλλά το θεώρησα αδικία, γι' αυτό κι έκανα αυτή την ανάρτηση».

Σε δημοπρασία για τα παιδιά της σεισμόπληκτης Τουρκίας τα «αμφιλεγόμενα» παπούτσια
Φυσικά ο Μίλτος Τεντόγλου εκτός από τεράστιος αθλητής, είναι και φοβερή προσωπικότητα. Έτσι μαζί με τον προπονητή του Γιώργο Πομάσκι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε μια σημαντική πρωτοβουλία.

Κατά την άφιξη τους από την Γαλλία όπου ο Έλληνας Ολυμπιονίκης πήδηξε στα 8,41μ και έκανε φετινό ρεκόρ στον κόσμο στο μήκος ο ομοσπονδιακός προπονητής αποκάλυψε ότι τα επίμαχα παπούτσια θα δοθούν σε δημοπρασία με τα χρήματα να πηγαίνουν στα παιδιά που επλήγησαν από τους σεισμούς της Τουρκίας.

«Έχω πει στον Μίλτο να κρατήσουμε τα παπούτσια που του ακύρωσαν το άλμα, να τα βγάλουμε σε δημοπρασία, να πάρουμε τα λεφτά για να τα δώσουμε στα παιδιά της Τουρκίας» είπε ο Γιώργος Πομάσκι.

Για την ακύρωση του ρεκόρ λόγω των παπουτσιών σημείωσε: «Αυτά τα έχουμε συνηθίσει. Δεν έγινε σε μεγάλη οργάνωση. Δεν έχασε μετάλλιο. Αύριο συνεχίζουμε».

Ο Μίλτος Τεντόγλου δείχνει για άλλη μια φορά ότι εκτός από μεγάλος αθλητής είναι σπουδαίος άνθρωπος! Τα παπούτσια είναι αυτά που φορούσε στο Τορούν όπου έκανε το ρεκόρ (8,40μ) και ακυρώθηκε από την World Athletics.

O Μίλτος Τεντόγλου αυτό το Σαββατοκύριακο θα είναι στο ΣΕΦ για να αγωνιστεί στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια