Ticker

7/recent/ticker-posts

134 άδειες για μονάδες φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα-Πέντε στη Δυτική Μακεδονία

 134 άδειες για μονάδες φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα-Πέντε στη Δυτική Μακεδονία

Από τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας προκύπτει ότι οι περισσότερες εγκρίσεις εγκατάστασης μονάδων για την καλλιέργεια, επεξεργασία, μεταποίηση και παραγωγή τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης έχουν δοθεί ως σήμερα στις Περιφέρειες Θεσσαλίας (24) και Στερεάς Ελλάδας (22), κυρίως στη Βοιωτία. Ακολουθούν η Περιφέρεια Πελοποννήσου (16), η Κεντρική Μακεδονία (14), η Δυτ. Ελλάδα (14), η Δυτ. Μακεδονία (5), η Ηπειρος (4), η Ανατ. Μακεδονία-Θράκη (4), η Κρήτη (4), η Αττική (2) και οι Κυκλάδες (1).

Πάντως, παρά το γεγονός ότι ομολογουμένως το πλαίσιο για μία τέτοια επένδυση είναι αυστηρό, από το 2021 κι έπειτα με νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης απλουστεύτηκαν οι διαδικασίες αδειοδότησης, αίροντας προηγούμενες ασάφειες, δρομολογήθηκαν διευκολύνσεις για την εξαγωγή των προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης και επίσης διασφαλίστηκε η ασφαλής και απρόσκοπτη διάθεση των συγκεκριμένων προϊόντων υπό τον έλεγχο του ΕΟΦ, για την κάλυψη συνταγογραφημένων αναγκών ασθενών με σκλήρυνση κατά πλάκας, επιληψία και όσων υποφέρουν από τον νευροπαθητικό έως και τον καρκινικό πόνο.

Ολα αυτά οδήγησαν τελικά σε αναθέρμανση του επενδυτικού ενδιαφέροντος και λειτούργησαν ως επιταχυντές για τα σοβαρά επενδυτικά σχέδια να αρχίσουν πλέον να υλοποιούνται. Τελευταία υπήρξαν και άλλους είδους βελτιώσεις που αναμένεται να βοηθήσουν στον τρόπο λειτουργίας των εταιρειών του χώρου. Μεταξύ άλλων επιτράπηκε η συνεργασία μεταξύ φαρμακευτικών εταιρειών για τη διάθεση των τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης κ.ά.

Πηγή: newmoney.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια