Ticker

6/recent/ticker-posts

Ζευγάρι συνταξιούχων μπήκε εγγυητής σε δάνειο και τώρα τα χάνει όλα σε πλειστηριασμό

 
Ένα ζευγάρι συνταξιούχων δεν πίστευε ότι η βοήθεια που έδιναν σε ένα φίλο τους, θα τους οδηγούσε στο να χάσουν όλη την περιουσία τους σε πλειστηριασμό.

Μία ακόμα περίπτωση πλειστηριασμού σπιτιού από fund έρχεται στη δημοσιότητα, με ένα ζευγάρι συνταξιούχων να κινδυνεύει να μείνει στο δρόμο για χρέη άλλου προσώπου.

Παραμονές Χριστουγέννων, παρά την απόφαση του Αρείου Πάγου, το ζευγάρι θα έρθει αντιμέτωπο με τον πλειστηριασμό και την απώλεια της περιουσίας τους, για την οποία εργάστηκαν όλη τους τη ζωή.

Όπως ανέφεραν οι δύο συνταξιούχοι στο pelop.gr, πριν από χρόνια είχαν βοηθήσει έναν οικογενειακό τους φίλο να λάβει ένα δάνειο, μπαίνοντας ως εγγυητές.

Η βοήθεια σε φίλο

Όλα έγιναν το 2006, όταν πείσθηκαν να βάλουν την υπογραφή τους στο δάνειο που ήθελε να λάβει ο φίλος τους ως εργολήπτης δημοσίων έργων. Τότε, τους είχε υποσχεθεί ότι δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα, καθώς θα αποπλήρωνε την οφειλή του από τα χρήματα του ΕΣΠΑ που θα λάμβανε από το έργο που διεκδικούσε σε δήμο της Αχαΐας.

Ο ίδιος δεν έλαβε ποτέ το έργο, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αποπληρώσει το δάνειο, το οποίο το άφησε να «κοκκινήσει», με αποτέλεσμα το χρέος να αυξηθεί και από τις 100.000€ να φτάσει στις 250.000 ευρώ.

Αν και το ζευγάρι των συνταξιούχων είχε καταφέρει να λάβει μια προσωρινή απόφαση για τη μη διεξαγωγή του πλειστηριασμού, μέσα από το νόμο Κατσέλη, στο οριστικό δικαστήριο έχασαν την υπόθεση λόγω έλλειψης παράστασης δικηγόρου.

Ο πλειστηριασμός είχε «παγώσει» λόγω του νόμου για την απαγόρευση των πλειστηριασμών, ωστόσο μέσα στο 2021 ενημερώθηκαν από το fund που αγόρασε το «κόκκινο δάνειο» από την τράπεζα ότι η διαδικασία θα συνεχιστεί κανονικά.

Αν και προσπάθησαν να έρθουν σε κάποιο διακανονισμό με το fund, από τους συνταξιούχους ζητήθηκαν επιπλέον εγγυητές, κάτι που ήταν αδύνατο ή η εφάπαξ πληρωμή της οφειλής, που πλέον αγγίζει το ποσό των 450.000 ευρώ.

Έτσι, στις 21 Δεκεμβρίου θα βγουν σε πλειστηριασμό η κατοικία του ζεύγους, εμβαδού 160 τ.μ. στα Αραχωβίτικα Πάτρας, ένα οικόπεδο, καθώς και ένα δυάρι 50 τ.μ. και μια γκαρσονιέρα που έχουν στην Πάτρα.

Πλέον, οι δύο συνταξιούχοι αναζητούν σανίδα σωτηρίας, προκειμένου να μην χάσουν την περιουσία τους για χρέη που δεν δημιούργησαν οι ίδιοι.

 πηγή:

in.gr 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια