Δείτε την διαδικασία μαγειρέματος Τσιγαρίδας, ένας χειμωνιάτικος κατά βάση μεζές που χαρακτηρίζεται και από πολλούς ο μεζές της Φτωχής ορεινής Ελλάδας και αυτό γιατί το βασικό υλικό του είναι το λίπος του γουρουνιού, το ξίγκι (το φθηνό, το ευτελές που πολλοί το πετούσαν..) με ελάχιστο ψαχνό κρέας.

 

Στην συνταγή μας σήμερα θα δούμε Τσιγαρίδες σε ελάχιστη ποσότητα. Τα υλικά:

3 Kg Παστό (ξίγκι) μαζί με λίγο κρέας Χοιρινό (σπάλα)

1 ποτύρι κρασί 

2 κουτ/σούπας κοφτές αλάτι 3 φλιτζ. 

Νερό ζεστό