Ticker

6/recent/ticker-posts

Συνέχεια εκδηλώσεων στο ΒΟΙΟ

Στον δήμο Βοϊου, σήμερα Πέμπτη 29.12.2022, στις 17:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Εράτυρας θα γίνει εκδήλωση με τίτλο «Τιμούμε τους καρναβαλιστές που έφυγαν».

  • Την Παρασκευή 30.12.2022, θα αναβιώσει το έθιμο «Σούρβα», από τις 18:00, σε Εράτυρα και Μικρόκαστρο και από τις 19:00 στη Σιάτιστα.
  • Την Κυριακή 01.01.2023, από τις 14:00, στη Γαλατινή αναβιώνει το έθιμο «Κουδουνάδες και Μπουμπουσάρια». Η πρώτη ημέρα του χρόνου ξεκινάει με τους «Κουδουνάδες» που το πρωί μετά τον εκκλησιασμό, ξεκινάει το γλέντι την πλατεία του χωριού. Στη συνέχεια της ημέρας ακολουθούν τα  «Μπουμπουσάρια», με τη παρέλαση που ξεκινάει από την είσοδο του χωριού και καταλήγει στην πλατεία Αγίας Παρασκευής. Το γλέντι κορυφώνεται με όλους τους παρευρισκόμενους να γεύονται παραδοσιακό κρασί και να συμμετέχουν στο έθιμο χορεύοντας όλοι μαζί, υπό τους ήχους και τα τραγούδια των «Δυτικομακεδόνων». Στο Μικρόκαστρο θα πραγματοποιηθεί ο «Χορός της Γκαχελώνας» και στις 10:30 ο Άγιος Βασίλης θα επισκεφτεί την Εράτρυρα, όπου θα βρεθεί στην πλατεία του χωριού. Στις 21.30  θα πραγματοποιηθεί Χοροεσπερίδα από τον Χορευτικό Σύλλογο Εράτυρας στην αίθουσα πολιτιστικών Εκδηλώσεων Εράτυρας, με την ορχήστρα του Φώτη Τσιοτίκα.
  • Τη Δευτέρα 02.01.2023, στην Εράτυρα θα αναβιώσουν τα «Μπουμπουσάρια», ένα έθιμο βαθιά ριζωμένο στις καρδιές των Ερατυραίων, αλλά και ξακουστό παντού, με τη σάτιρα των  Μπουμπουσάριων να είναι το επίκεντρο της προσοχής.
  • Στις 13.00  τα μπουμπουσάρια ξεκινήσουν από την κεντρική πλατεία Εράτυρας με προορισμό το παζάρι. Στις 14.00, θα γίνει συγκέντρωση  όλων των μπουμπουσαριών και των επισκεπτών στο παζάρι και στις 15.00 θα ξεκινήσει η παρέλαση Μπουμπουσαριών. Στις 16 00, με την ολοκλήρωση της παρέλασης, θα στηθεί το γλέντι στην πλατεία της Εράτυρας και στα καταστήματα του χωριού, με παραδοσιακές ορχήστρες.

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια