Ticker

7/recent/ticker-posts

6 Πράγματα που δεν Γνωρίζατε ότι Κάνει το Αλουμινόχαρτο

6 Πράγματα που δεν Γνωρίζατε ότι Κάνει το Αλουμινόχαρτο

Μπορεί η χρήση του να σας φαίνεται αρκετά περιορισμένη, αλλά σας έχουμε νέα: το αλουμινόχαρτο σας λύνει τα χέρια και πέρα από το τύλιγμα του φαγητού!

Πιθανόν να συνηθίζετε να το χρησιμοποιείτε αποκλειστικά και μόνο για να τυλίξετε το φαγητό σας. Ωστόσο, υπάρχουν κι άλλοι τρόποι για να  βγάλετε αυτό το φαινομενικά μονόπλευρο υλικό από την αχρηστία του. Δείτε που θα σας χρησιμεύσει και εκμεταλλευτείτε τις δυνατότητές του.

  1. Καλύψτε με αλουμινόχαρτο τα ντουλάπια της κουζίνας και τα συρτάρια σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα φωτίσετε ακόμη και τις πλέον σκοτεινές γωνιές τους και θα προφυλάξετε το υλικό των ντουλαπιών από πιθανές φθορές.
  2. Φτιάξτε μια μπάλα από αλουμινόχαρτο και χρησιμοποιήσετε αυτό το αυτοσχέδιο «σφουγγάρι» για να καθαρίσετε τα λίπη από το τηγάνι σας, τη σχάρα του φούρνου ή την ψησταριά σας.
  3. Προστατέψτε τη βεράντα ή τον κήπο σας από τα ανεπιθύμητα σημάδια που αφήνουν πίσω τους τα πουλιά κρεμώντας λωρίδες από αλουμινόχαρτο από τα δέντρα και τα φυτά σας.
  4. Κάντε το σιδέρωμα των ρούχων σας πιο εύκολη υπόθεση τοποθετώντας ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο κάτω από το σιδερόπανό σας. Με αυτόν τον τρόπο, οι ζάρες από τα ρούχα σας θα εξαφανιστούν άμεσα και αποτελεσματικά.
  5. Φτιάξτε ένα χωνί από αλουμινόχαρτο για να μεταφέρετε εύκολα διάφορα υγρά (π.χ. νερό, ξίδι ή λάδι) σε άλλα δοχεία. Επειδή το υλικό είναι εξαιρετικά εύπλαστο μπορείτε να του δώσετε οποιοδήποτε μέγεθος θέλετε και να το εφαρμόσετε ακόμα και σε πολύ στενά στόμια.
  6. Χρησιμοποιήστε το για να μεταφέρετε ή να αλλάξετε θέση στα πιο βαριά έπιπλά σας. Τυλίξτε τα πόδια τους με αλουμινόχαρτο και σύρετέ στη νέα τους θέση χωρίς φόβο ότι θα γδάρετε ή θα καταστρέψετε το πάτωμά σας.


Το αλουμινόχαρτο εξαφανίζει τα λίπη από την επιφάνεια της ψησταριάς σας.

Το αλουμινόχαρτο εξαφανίζει τα λίπη από την επιφάνεια της ψησταριάς σας.

ΣΗΜ.
Αλουμινόχαρτο: Ποια Είναι η Καλύτερη Πλευρά για να Τυλίγετε Φαγητό
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί το αλουμινόχαρτο έχει δύο πλευρές; Γιατί η μία του πλευρά είναι πιο γυαλιστερή και η άλλη ματ; Εμείς σας έχουμε την απάντηση.

Σύμφωνα με τις κατασκευάστριες εταιρίες αλουμινόχαρτου, οι διαφορετικές υφές των δύο πλευρών του οφείλονται στην τελική διαδικασία συμπίεσης του αλουμινόχαρτου καθώς αυτό παράγεται σε μορφή ρολού. Όταν τα δύο στρώματα του φύλλου περνούν ταυτόχρονα από το συμπιεστήριο, η εξωτερική πλευρά -που έρχεται σε επαφή με τον βαρύτερο κύλινδρο- βγαίνει πιο γυαλιστερή. Αντίθετα, η εσωτερική πλευρά παραμένει θαμπή. Αυτός και μόνο αυτός είναι ο λόγος που το αλουμινόχαρτο έχει δύο διαφορετικές υφές.


Η γυαλιστερή πλευρά του αλουμινόχαρτου είναι η καλύτερη για να τυλίγετε τα τρόφιμα.

Ποια από τις 2 πλευρές είναι καλύτερη για να τυλίγετε τα τρόφιμα;



Σύμφωνα με τη Sanitas (μία από τις μεγαλύτερες κατασκευάστριες εταιρίες αλουμινόχαρτου) η καλύτερη μεριά για να τυλίγετε τα τρόφιμά σας είναι η γυαλιστερή.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια