Ticker

6/recent/ticker-posts

Προσοχή στην οδήγηση με μπουφάν: Τσουχτερά πρόστιμα στους παραβάτες (vid)



Σύμφωνα με τον ΚΟΚ οι οδηγοί αυτοκινήτων θα πρέπει να φροντίζουν να οδηγούν με ρούχα, τα οποία θα τους επιτρέπουν ελευθερία κινήσεων.

Σάλος έχει ξεσπάσει με τα πρόστιμα με τα οποία κινδυνεύουν οι οδηγοί σε περίπτωση που φοράνε μπουφάν μέσα στο αυτοκίνητο. Οι οδηγοί αυτοκινήτων, σύμφωνα με τη 2η παράγραφο του άρθρου 13 του ΚΟΚ, είναι υποχρεωμένοι να φροντίζουν ώστε να έχουν πλήρη ελευθερία κινήσεων για να μπορούν να οδηγεί με ασφάλεια.

Για να μην κρυώνουν, κάποιοι οδηγούν φορώντας «χοντρά» ρούχα, όπως για παράδειγμα μπουφάν. Ωστόσο, αυτό μπορεί να τους φέρει αντιμέτωπους με πρόστιμο ύψους 100 ευρώ, κάτι που έχει σηκώσει θύελλα αντιδράσεων.

Όπως εξήγησε, μιλώντας στο OPEN και την εκπομπή «Τώρα Μαζί», ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, Νίκος Ρήγας, «ο ΚΟΚ δεν λέει για το μέγεθος του μπουφάν και πώς θα είναι το μπουφάν, όμως, υπάρχει μια κοινή λογική ότι ο οδηγός πρέπει να έχει μια ελευθερία κινήσεων. Δεν μπορεί κάποιος να είναι καλυμμένος με κουβέρτα και να οδηγεί».

«Υπάρχει στη διαβούλευση νέος ΚΟΚ με αυστηρότερες ποινές που ίσως εφαρμοστεί έως και το τέλος του χρόνου», πρόσθεσε.

Ο κ. Ρήγας συμπλήρωσε πως «είναι προς τη σωστή κατεύθυνση καθώς προβλέπεται αυστηροποίηση κάποιων ποινών που ευθύνονται για τα τροχαία ατυχήματα, όπως η αντικανονική προσπέραση, το αλκοόλ, η υπερβολική ταχύτητα, η παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη».


Πηγή



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια