Ticker

6/recent/ticker-posts

Η σημασία ενός ισορροπημένου τρόπου ζωής

 https://diatrofi.gr/wp-content/uploads/2022/09/%CE%97-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CE%B5%CE%BD%CF%8C%CF%82-%CE%B9%CF%83%CE%BF%CF%81%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%85-%CF%84%CF%81%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B6%CF%89%CE%AE%CF%82.jpg

Νιώθετε πολλές φορές ότι η καθημερινότητα σας καταρρακώνει;

Πόσες φορές προσπαθήσατε μέσα σε μια μέρα να χωρέσετε όλες τις υποχρεώσεις και τις δραστηριότητές σας, αλλά να βρείτε και χρόνο για τον εαυτό σας και αποτύχατε πανηγυρικά;

Μη νιώθετε μόνοι. Στην πραγματικότητα η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων αντιμετωπίζουν ακριβώς τα ίδια προβλήματα. Η οκτάωρη εργασία, οι έξτρα υποχρεώσεις στο σπίτι και με τις ανθρώπινες σχέσεις, μπορούν να σας εξουθενώσουν.

Γι αυτό έχει τεράστια σημασία πάνω από όλες τις υποχρεώσεις να βάζουμε τον εαυτό μας και την ισορροπία στη ζωή μας. Διαβάζοντας αυτό το άρθρο, θα βρείτε τρόπους να πετύχετε έναν ισορροπημένο τρόπο ζωής και στο τέλος της μέρας να μη νιώθετε σαν τελειωμένες μπαταρίες.

Εβδομαδιαίο σχέδιο

Σίγουρα, όσο χαλαρώνετε στο κινητό σας, βλέποντας βιντεάκια στο Youtube ή παίζοντας στο NetBet καζίνο ή χαζεύοντας στα social media, θα έχετε δει άπειρες ιδέες στο Pinterest για weekly planners. Ήρθε λοιπόν η ώρα να το εφαρμόσετε. Αγοράστε ένα ημερολόγιο και τοποθετήστε το σε ένα εμφανές και όμορφο σημείο ώστε να θέλετε να το βλέπετε.

Εκεί θα γράφετε κάθε μέρα το πρόγραμμά σας, όπως περίπου κάναμε όλοι όταν πηγαίναμε σχολείο. Είναι αποδεδειγμένο ότι το να γράφετε σε ένα χαρτί τις σκέψεις σας και ό,τι σας απασχολεί, βοηθάει σε εξαιρετικό βαθμό να τα οργανώσετε όλα καλύτερα και να πετύχετε τον στόχο σας.

Γι αυτό λοιπόν οργανώστε την καθημερινότητά σας και με αυτό τον τρόπο οι δραστηριότητες και οι υποχρεώσεις θα μοιάζουν λιγότερο τρομακτικές.

Ο ύπνος θρέφει τα παιδιά

Το έχουμε ακούσει ένα εκατομμύριο φορές από γονείς, παππούδες ή φίλους. “Να κοιμάσαι περισσότερο”. Και όμως δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο μεγάλο ρόλο παίζει ο καλός, ποιοτικός ύπνος.

Όταν συμπληρώνετε 8 ώρες ύπνου αναπληρώνετε όλη τη χαμένη ενέργεια της προηγούμενης μέρας και ξυπνάτε αναζωογονημένοι για την επόμενη που έρχεται. Επίσης είναι πολύ σημαντικό να συμπληρώνετε τον κύκλο REM, καθώς εκείνες τις ώρες είναι που ο ανθρώπινος εγκέφαλος “ξεφορτώνει” όλες τις παραπανίσιες πληροφορίες.

Για να μπορέσετε λοιπόν να ευχαριστηθείτε τον ύπνο σας, καλύτερα να αφήσετε το κινητό μακριά από το κρεβάτι, τουλάχιστον μισή ώρα πριν πάτε για ύπνο, γιατί είναι ο νούμερο ένα λόγος που οδηγεί στην ανυπόφορη αϋπνία.

Μεσογειακή Διατροφή

Όχι να το παινευτούμε, αλλά για πολλά χρόνια τώρα διατροφολόγοι αλλά και γιατροί επισημαίνουν ξανά και ξανά πόσο ευεργετική είναι η μεσογειακή διατροφή και την υγεία και την ευεξία.

Πρέπει λοιπόν να φροντίζετε ενδελεχώς τα γεύματά σας και να μην παραλείπετε κανένα από αυτά. Αξίζει να ξυπνήσετε ένα τέταρτο νωρίτερα για να μπορέσετε να απολαύσετε με την ησυχία σας ένα θρεπτικό πρωινό με φυτικές ίνες και βιταμίνες για να ξεκινήσετε δυναμικά τη μέρα.

Έπειτα, ένα μεσημεριανό με καλές πρωτεΐνες και υδατάνθρακες αλλά και φρέσκα ή ψητά λαχανικά θα σας δώσει την ενέργεια που χρειάζεστε για να συνεχίσετε την ημέρα. Τέλος ένα ελαφρύ βραδινό με λίγο γιαούρτι και φρούτα θα ηρεμήσει το στομάχι σας και θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε ήρεμα το βράδυ. 

Επίσης, είναι εξίσου σημαντικό να αναφέρουμε τη ζωτική σημασία των βιταμινών και συμπληρωμάτων διατροφής στην καθημερινότητά μας, καθώς λειτουργούν ως ένα ευεργετικό boost ενίσχυσης των φυσικών βιταμινών που προσλαμβάνουμε από τη διατροφή μας.

Εν κατακλείδι

Για όλους μας η έντονη καθημερινότητα μπορεί να μοιάζει βουνό.

Οι καθημερινές υποχρεώσεις δεν σταματούν και εξάλλου είναι ένα δείγμα ενός υγιούς και δραστήριου τρόπου ζωής. Ωστόσο για να μην το παρακάνουμε και πέσουμε στην παγίδα της υπερκόπωσης, υπάρχουν αυτά τα μικρά τρικ που αναφέραμε παραπάνω, τα οποία μπορούν να αποβούν σωτήρια και να σας βγάλουν από το μπέρδεμα και το άγχος μιας φορτωμένης καθημερινότητας.

 

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια