ΜΕΡΙΔΕΣ
4-6
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
10Λ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
20Λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ
1/5
ΥΛΙΚΑ
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε κυβάκια
1 καρότο, κομμένο σε κυβάκια
200 γρ. μανιτάρια portobello, κομμένα σε λεπτές κάθετες φέτες
250 γρ. κριθαράκι, μέτριο
400 γρ. ντομάτα, κονκασέ
200 ml ζωμό λαχανικών
500 γρ. αρακά, κατεψυγμένο
½ μάτσο βασιλικό, ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ
ανά μερίδα/ τεμάχιο
Θερμίδες
262
13%
Λίπος
1.4g
2%
Kορεσμένα
0.3g
2%
Πρωτεΐνες
12.6g
25%
Yδατάνθ.
50.7g
20%
Σάκχαρα
10g
11%
Αλάτι
0.3g
5.00%
Ινες
7.6g
32%
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1
Τοποθετούμε μία μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, την πιπεριά, το καρότο, τα μανιτάρια και σοτάρουμε για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
2 Προσθέτουμε
το κριθαράκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμα,
ανακατεύοντας συνεχώς με μία ξύλινη κουτάλα, ώστε να μην κολλήσει το
κριθαράκι.
3 Προσθέτουμε
τη ντομάτα κονκασέ, το ζωμό λαχανικών, κατεβάζουμε τη φωτιά στο μέτριο
και σιγομαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
4 Τα τελευταία 5 λεπτά βρασίματος, προσθέτουμε τον αρακά, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε εκ νέου.
5 Μόλις χυλώσει το φαγητό, προσθέτουμε το βασιλικό και σερβίρουμε το κριθαράκι ζεστό.
Αφού
προσθέσουμε τον αρακά, μπορούμε να βάλουμε το φαγητό σε ένα πυρέξ και
να το μεταφέρουμε στο φούρνο για 10-15 λεπτά, ώστε να του δώσουμε χρώμα.
0 Σχόλια