Ticker

6/recent/ticker-posts

Ο Πειραιάς υποδέχεται με τιμές Αρχηγού Κράτους την Αγία Ζώνη – Ο Μητροπολίτης Σεραφείμ μιλά αποκλειστικά στο ope.gr


”Έχουμε ανάγκη σήμερα τα ορατά σημεία της Θείας Χάριτος όπως είναι και η Αγία Ζώνη της Παναγίας”. Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ μιλώντας αποκλειστικά στο ope.gr και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Στρουμπάκο, για το μεγάλο γεγονός για το πρώτο λιμάνι της χώρας, που δεν είναι άλλο από την επερχόμενη έλευση της Αγίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου στις 5 Νοεμβρίου 2022 στον Ιερό Ναό του συμπολιούχου Πειραιώς, Αγίου Νικολάου.

Το μοναδικό θεομητορικό κειμήλιο από την επίγεια ζωή της Παναγίας μας θα εξέλθει από το Άγιον Όρος για πρώτη φορά μετά την περίοδο της πανδημίας, με τον Σεβασμιώτατο να δηλώνει: “Μετά την πανδημία έρχεται στην πόλη μας το μέγιστο Θησαύρισμα η Αγία Ζώνη της Παναγίας μας”, ενώ για την επίσημη υποδοχή που θα γίνει στις 11 το πρωί του Σαββάτου, 5 Νοεμβρίου, από την πύλη Ε9 στο λιμάνι του Πειραιά, πρόσθεσε: ”Θα υποδεχθούμε την Αγία Ζώνη με τιμές Αρχηγού Κράτους όπως της αρμόζει”.

Τόσο η υποδοχή όσο και ιερές ακολουθίες που θα τελούνται αδιάκοπα στο ναό θα μεταδοθούν ζωντανά από την ψηφιακή τηλεόραση της Pemptousia TV. Υπενθυμίζεται ότι ο ναός του Αγίου Νικολάου θα παραμένει ανοικτός όλο το 24ωρο τις ημέρες που θα βρίσκεται η Αγία Ζώνη (5-13 Νοεμβρίου), προκειμένου κάθε πιστός να έχει τη δυνατότητα να προσκυνήσει και να λάβει τη μεγάλη ευλογία.

“Χωρίς την Παναγία δεν θα υπήρχε ο κόσμος”

”Έχουμε ανάγκη σήμερα τα ορατά σημεία της Θείας Χάριτος όπως είναι και η Αγία Ζώνη της Παναγίας. Όταν προσκυνάμε το κτιστό προσλαμβάνουμε το Άκτιστο. Αυτό είναι το μεγαλείο της πίστεώς μας. Παίρνουμε την Χάρη της Θεοτόκου. Αγιάζεται έτσι το σώμα μας η ψυχή και η συνείδηση”, ανέφερε ο Μητροπολίτης Πειραιώς.

“Η έλευσις της Τιμίας Ζώνης ενδυναμώνει τους πιστούς και παίρνουν την Χάρη του Θεού διά Πρεσβειών της Παναγίας μας”, ανέφερε σε άλλο σημείο και πρόσθεσε:  ”Χωρίς την Παναγία δεν θα υπήρχε ο κόσμος. Είναι μεγάλη η Χάρη της, η Ευλογία της και η στοργή της. Είναι Μάνα. Η Μάνα όλου του κόσμου. Απειρη η στοργή της και πολλά τα θαύματά της τα οποία έχουμε ζήσει. Ακόμα και οι άθεοι ζητούν την προστασία της Παναγίας στις δύσκολες στιγμές τους”.

 ΠΗΓΗ: orthodoxianewsagency.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια