Ticker

6/recent/ticker-posts

Παρουσιάστηκε το υπό κατασκευή έργο παραγωγής ηλιακής ενέργειας στην Κοζάνη της εταιρίας Lightsource bp

Την Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022, η πολυεθνική εταιρεία ηλιακής ενέργειας Lightsource bp, στα πλαίσια της Εβδομάδας Βιώσιμης Ενέργειας (EU SEW) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρουσίασε στο υπό κατασκευή έργο της στην Κοζάνη, πως κατασκευάζονται και λειτουργούν τα έργα παραγωγής ηλιακής ενέργειας.

Η ηλιακή ενέργεια θα διαδραματίσει αναπόσπαστο ρόλο στον επανασχεδιασμό του ενεργειακού συστήματος της Ευρώπης. Ο άνεμος και ο ήλιος θα μπορούσαν να παρέχουν το 75 τοις εκατό της ηλεκτρικής ενέργειας της Ευρώπης έως το 2050. Η επίτευξη αυτών των μακροπρόθεσμων στόχων απαιτεί συνεργασία των κεντρικών κυβερνήσεων, των τοπικών φορέων, του ιδιωτικού τομέα και των τοπικών κοινοτήτων.

Όπως αναφέρθηκε σε πρόσφατη εκδήλωση στις Βρυξέλλες, φέτος το καλοκαίρι η ηλιακή ενέργεια αντιστάθμισε 29 δισεκατομμύρια ευρώ σε εισαγωγές φυσικού αερίου στην Ευρώπη. Υπάρχουν ακόμη περισσότερες ευκαιρίες ώστε η ηλιακή ενέργεια να εξοικονομήσει χρήματα, να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα και να δημιουργήσει νέες ευκαιρίες απασχόλησης στην ΕΕ.

Την Τρίτη 4 Οκτωβρίου στην Κοζάνη, η Lightsource bp άνοιξε τις πόρτες της σε ένα έργο υπό κατασκευή, πράγμα που γίνεται για πρώτη φορά στις 18 χώρες στις οποίες λειτουργεί η Εταιρεία. Στελέχη της Lightsource bp παρουσίασαν με λεπτομέρεια όλο το φάσμα της κατασκευής και λειτουργίας του έργου καθώς και τις ευκαιρίες για την εδραίωση βιοποικιλότητας και τη δυνατότητα «συστέγασης» του έργου με γεωργικές δραστηριότητες.

Επιπλέον αναδείχθηκε τι απαιτείται για την κατασκευή και λειτουργία φωτοβολταϊκών πάρκων καθώς και πως μπορεί ένα τέτοιο έργο να λειτουργεί σε αγαστή συμφωνία με τις τοπικές κοινότητες και το φυσικό περιβάλλον.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Κοζάνης κ. Λ.Μαλούτας και οι Αντιδήμαρχοι Δ. Παφύλης και Δ.Κοεμτζόπουλος, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και κοινοτήτων όπως και μια μεγάλη ομάδα από καθηγητές και φοιτητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Η κα Ναταλία Παρασκευοπούλου, Επικεφαλής της Lightsource bp στην Ελλάδα δήλωσε: “Η ηλιακή ενέργεια είναι πλέον η οικονομικότερη μορφή παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, και στηρίζει τις προσπάθειες αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής καθώς και της ενεργειακής κρίσης. Η Lightsource bp με παρουσία σε 18 χώρες σε όλον τον κόσμο, ξεκίνησε την λειτουργία της στην Lightsource bp Renewable Energy Investments LimitedRegistered office: 7th floor, 33 Holborn London, EC1N 2HU, UK Company number 09494479, VAT number GB 168283479 Ελλάδα με ένα πολύ σημαντικό για εμάς έργο, στην Κοζάνη Σχεδιάζουμε ακόμα περισσότερα έργα στην χώρα μας με στόχο να ξεπεράσουμε το 1 GW έργων μέχρι το 2025».

Τα πρώτα έργα της Lightsource bp στην Ελλάδα αναπτύσσονται από κοινού με την τοπική κατασκευαστική εταιρεία Kiefer TEK. Ο Δ/ντής Kατασκευής της Kiefer TEK κ.Αθ.Σκρέκας δήλωσε: “ Με μεγάλη χαρά καλωσορίζουμε τον δήμαρχο Κοζάνης και τα άλλα μέλη των τοπικών αρχών, στο φωτοβολταϊκό πάρκο που αναπτύσσουμε με την Lightsource bp. Η εκδήλωση είναι μια μοναδική ευκαιρία να δείξουμε από πρώτο χέρι στους εκπροσώπους της περιοχής πώς υπεύθυνα, καλά σχεδιασμένα και καλά κατασκευασμένα ηλιακά έργα μπορούν να βελτιώσουν το τοπικό περιβάλλον και τις κοντινές κοινότητες, παρέχοντας παράλληλα καθαρή, φθηνή οικιακή.

Πηγή:

https://www.kozanilife.gr 

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια