Ticker

6/recent/ticker-posts

Βοήθεια στο Σπίτι: Τι θα γίνει με την απόφαση του ΣτΕ για την εμπειρία

Τι δήλωσε στο workenter.gr ο υπουργός Εσωτερικών για τους εργαζόμενους του προγράμματος

Στα χέρια του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, έχουν εναποθέσει τη μοναδική τους ελπίδα για επιστροφή στη δουλειά, 1.100 εργαζόμενοι στο "Βοήθεια στο Σπίτι".

Η απόφαση του ΣτΕ να ακυρώσει τη μοριοδότηση των ήδη εργαζομένων στο "Βοήθεια στο Σπίτι" για το 50% των θέσεων "



παίζει ρουλέτα τη ζωή τους" αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συντονιστικού τους Οργάνου.

Υπενθυμίζεται ότι με την υπ’ αριθμ. 1548/2022 Απόφαση του Γ΄ Τμήματος του ΣτΕ, ακυρώνεται η 4Κ/2020/13.5.2020 προκήρυξη του ΑΣΕΠ, κατά το μέρος που προβλέπει ότι η “ειδική εμπειρία”… λαμβάνεται υπόψη και για τις θέσεις για τις οποίες η εμπειρία δεν λαμβάνεται υπόψη ως κριτήριο κατάταξης».

Να σημειωθεί ότι οι οριστικοί πίνακες για τους ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ εκδόθηκαν από το ΑΣΕΠ μόλις τον περασμένο Ιούλιο και είχαν μείνει εκτός διορισμού 163 εργαζόμενοι. Μετά την εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ υπολογίζεται ότι ο αριθμός των ήδη εργαζομένων στο πρόγραμμα έως και 20 συναπτά έτη που θα μείνουν εκτός να ανέλθει περίπου στους 1.100.

Απαντώντας σε ερώτηση του workenter.gr ο υπ. Εσωτερικών κ. Βορίδης, για το αν θα εκδώσει νέους πίνακες που θα συμπεριλάβει και αυτούς τους εργαζόμενους,τόνισε ότι: "περιμένω να διαβάσω με προσοχή την απόφαση του ΣτΕ για να δω τι περιθώρια υπάρχουν. Επιφυλάσσομαι για να απαντήσω".

Μιλώντας για τις ειδικές μοριοδοτήσεις γενικότερα και τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει σε χιλιάδες εργαζομένους, σημείωσε ότι, οφείλεται στην πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης. "Ήταν τακτική που ακολούθησε τα προηγούμενα χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ, παρέχοντας ειδική μοριοδότηση σε ορισμένες προκηρύξεις οι οποίες εν συνεχεία κατέπεσαν ως αντισυνταγματικές από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Ότι έγινε με τους νοσηλευτές γίνεται τώρα και για τους εργαζόμενους στο "Βοήθεια στο Σπίτι".

Τέλος πρόσθεσε ότι το θέμα των ειδικών μοριοδοτήσεων συνιστά ένα δύσκολο και σύνθετο θέμα που πρέπει να βρει τρόπο να το λύσει ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει με νόημα ότι δεν είναι πολιτικά αθώοι όσοι έκλειναν το ματάκι στους χιλιάδες συμβασιούχους παίζοντας με την αγωνία τους.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια