Ticker

7/recent/ticker-posts

Χοιρινό με σέλινο


  Το χοιρινό με σέλινο είναι μια ακόμα συνταγή από ένα κλασσικό χειμωνιάτικο φαγητό από αυτά που τρώνε οι οικογένειες κάθε Κυριακή.

Ένα πιάτο που λίγοι ξέρουν να εκτιμούν αλλά αξίζει να δοκιμάσετε. Έχει πολύ ξεχωριστή και ιδιαίτερη γεύση και είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Είναι κατάλληλο για γιορτινά τραπέζια και θα εκπλήξετε ευχάριστα τους καλεσμένους σας! 


Υλικά για έξι με εφτά μερίδες Χοιρινό με σέλινο 

1,5 κιλό σέλινο
1 κιλό κρέας άπαχο χοιρινό
1 μέτριο κρεμμύδι
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/2 ποτήρι του κρασιού ρετσίνα
Αλάτι, πιπέρι

Για το αυγολέμονο χρειαζόμαστε 2 αυγά και 2 λεμόνια.
Πώς να φτιάξετε το Χοιρινό με σέλινο

Καθαρίζουμε και πλένουμε το σέλινο. Έπειτα, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια περίπου στα τέσσερα με πέντε εκατοστά.

Το ζεματίζουμε σε νερό που βράζει τουλάχιστον για πέντε λεπτά. Στραγγίζουμε τα κομμάτια αφού προηγουμένως έχουμε κρατήσει δύο ποτήρια από το νερό που ζεματίσαμε το σέλινο.

Αμέσως μετά βάζουμε στην κατσαρόλα το πλυμένο και στραγγισμένο χοιρινό που έχουμε κόψει σε μικρές μερίδες . Το σοτάρουμε ελαφρά με πέντε κουταλιές της σούπας λάδι μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.

Σβήνουμε το φαγητό ρίχνοντας το κρασί. Προσθέτουμε το σέλινο και το νερό που έχουμε κρατήσει καθώς και το αλάτι και το πιπέρι. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη εστία μας, όταν έχει βράσει καλά το κρέας και τέλος το αυγοκόβουμε.


 

 

Μπορείτε να βρείτε την συνταγή για το Χοιρινό με σέλινο όπως και πολλές άλλες στο βιβλίο “Τι καλό θα μαγειρέψεις σήμερα, μαμά;” από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα. 

Ευάγγελος Ζουμπανέας / Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Ο Ευάγγελος Ζουμπανέας είναι Διαιτολόγος Διατροφολόγος, Συγγραφέας και διευθυντής του Κέντρου Εκπαίδευσης & Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια