Αφράτα, σπιτικά ψωμάκια μπριός με πατάτα, από τον Σεφ Γιώργο Τσούλη, που θα σας τρελάνουν! Τα πιο τέλεια ψωμάκια για να φτιάξετε σαντουιτσάκια, hamburger ή να συνοδέψετε τη σαλάτα σας.
ΥΛΙΚΑ
1 κ.γ. μαγιά ξηρή
1 ½ κ.σ. ζάχαρη, κρυσταλλική
120-150 ml νερό, χλιαρό
15-20 ml γάλα, χλιαρό
200 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.
150 γρ. αλεύρι, για ψωμί
1 αυγό, medium
30 γρ. βούτυρο, λιωμένο + έξτρα για το άλειμμα στο τέλος
1 μικρή πατάτα, βρασμένη και λιωμένη σαν πουρές
1 πρέζα αλάτι
1 κρόκο αυγού, αραιωμένο με λίγο γάλα, για το άλειμμα
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ
ανά μερίδα/ τεμάχιο
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη, το νερό και το γάλα. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός και αφήνουμε το μείγμα στη άκρη για 5 λεπτά, ώστε να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
0 Σχόλια